Delo doma – COVID zakonodaja in nadomestila

Delo doma in PCT pogoj

Delo doma je že dobro leto zelo popularno, saj v času omejitev zaradi epidemije koronavirusa zahteva najmanj prilagoditev tako za delavca kot tudi za delodajalca. Ali veljajo novi PCT pogoji tudi za tiste ki delajo doma? Ali so lahko takšni delavci upravičeni do prejema nadomestil plače iz razlogov koronavirusa?

PCT pogoj za samozaposlene in tiste ki opravljajo delo pri delodajalcu

Odlok (Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virosom SARS-CoV-2) v 1. odstavku 5. člena določa, da morajo pogoj PCT za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost. Skladno z razlago to pomeni, da je PCT pogoj dolžan izpolnjevati vsak, ne glede na vrsto zaposlitve. To pomeni, da tudi delavec ki opravlja delo doma na podlagi pogodbe o zaposlitvi, mora izpolnjevati ta pogoj. Prav tako velja enako za študentka, ki opravlja študentsko delo. Veliko samozaposlenih opravlja delo doma, vendar so po razlagi tega člena, tudi oni zavezani k spoštovanju PCT pogoja.

Delo doma priporočajo javni upravi

Čisti jezikovni razlagi pa ne sledi javna uprava. Ta ob prihajajočem pogoju PC, ki bo v veljavo stopil s 1. oktobrom, zaposlenim, ki niso prebolevniki ali niso cepljeni, priporoča organizacijo dela od doma. Kaj pa če delo doma ni mogoče organizirati za delavca? Izpolnjevanje pogoja PCT je zahtevano skladno z veljavno zakonodajo. V kolikor zaposleni krši tako nacionalne predpise kot tudi predpise delodajalca, je lahko to podlaga za odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov.

Delo doma in nadomestila plače zaradi nezmožnosti opravljanja dela

V primeru, da lahko delodajalec delavcu organizira delo od doma, delavec ni upravičen do nadomestila plače zaradi odrejene karantene. Temu je tako ker ne velja podlaga, da delavec ne zmore opravljati dela. Prav tako nadomestila ne pripadajo delavcu, ki ima že v sami pogodbi o zaposlitvi določeno delo od doma. V primeru dobro obrazloženega odgovora, pa lahko delavec zaprosi za nadomestilo za vračilo plače v primeru odsotnosti z dela zaradi višje sile – varstva otrok, če kljub temu, da ima delo doma, dela ne more opravljati.

 

VIR: DATA.SI