Fantje v mini odbojki državni prvaki, dekletom še bron in srebro, Braslovče, Savinjska regija - savinjska.info

Fantje v mini odbojki državni prvaki, dekletom še bron in srebro, Braslovče, Savinjska regija

Minuli vikend smo Braslovčani dobili državne prvake v odbojki za dečke. Naslov je osvojila ekipa mini odbojke Športnega društva Braslovče, Savinjska regija.
 
Finalni turnir je potekal v soboto, 25. junija, na Ravnah na Koroškem. V drugem polfinalu so Braslovčani brez težav z 2:0 premagali nasprotnike iz Žužemberka in se uvrstili v finale, kjer jih je čakala ekipa Maribor SGD Strdin. V finalu so braslovški dečki pokazali, da so iz pravega testa in so se po zmagi z 2:1, skupaj s svojimi navijači, veselili osvojenega naslova državnih prvakov.
 
Deklice v mini odbojki so na isti dan svoj finalni turnir odigrale v Šempetru. Po porazu v polfinalu z bodočimi državnimi prvakinjami, ekipo Formule Formis I, so v boju za tretje mesto brez večjih težav premagale ekipo ŽOK Škofja Loka in zasluženo osvojile 3. mesto in bronasto medaljo.
 
Dan kasneje, v nedeljo 26. junija, se je v Braslovčah odvijal še finalni turnir za starejše deklice. Braslovčanke so po hudem boju in ob bučni podpori številnih navijačev šele v petem, skrajšanem setu, morale priznati premoč igralkam Formule Formis I. Osvojile so odlično drugo mesto.
 
Vsem igalcem, igralkam, trenerjem in staršem čestitamo za uspehe.