HOFER doniral 120 osebnih računalnikov za šolarje - savinjska.info

HOFER doniral 120 osebnih računalnikov za šolarje

Lukovica, 16. november 2020: V času vsesplošne zdravstvene krize se je šolanje iz učilnic preselilo domov, ob tem pa številni slovenski učenci, dijaki in študentje še vedno nimajo primerne računalniške opreme, ki bi jim omogočila lažji dostop do učne snovi in vsesplošnih informacij. Pri podjetju HOFER so s tem namenom Društvu za trajnostni razvoj Duh časa donirali 120 rabljenih računalniških sistemov, ki jih bodo ustrezno pripravili za nadaljnjo uporabo ter jih namenili šolarjem. Svojo donacijo bodo pri HOFERju podprli še z denarnim prispevkom 1000 evrov.

Pri podjetju HOFER v okviru iniciative Danes za jutri vsakodnevno podpirajo številne socialne organizacije, ki nudijo pomoč družinam in posameznikom v stiski. V času zdravstvene krize so se stiske ljudi še poglobile, dotaknile pa so se tudi ene izmed najbolj ranljivih skupin – otrok in mladostnikov, ki so bili čez noč primorani zapustiti učilnice in se prilagoditi načinu šolanja na daljavo. 

HOFER prispeval dvojno donacijo

Donacijo 120 računalniških sistemov so pri podjetju HOFER predali Društvu za trajnostni razvoj Duh časa. »Iskreno upamo, da bodo računalniki marsikomu omogočili in olajšali šolanje na daljavo. Zavedamo se, da je računalnik osnovna oprema, brez katere učenci ne morejo dostopati do učne snovi, prav tako jim računalnik omogoča ohranjati stike s sošolci in dostop do informacij,« so povedali pri podjetju. Donacijo računalnikih sistemov so podprli še z denarno donacijo v višini 1000 evrov, ki bo prostovoljcem Društva Duh časa omogočila kritje povečanih tekočih stroškov.

Od rabljene opreme do računalnikov, ki služijo svojemu namenu

V društvu prostovoljci rabljeno računalniško opremo tehnično in programsko usposobijo. Računalnike podarijo naprej v uporabo posameznikom, družinam v stiski ter neprofitnim organizacijam. »Tako prispevamo k zmanjšanju količine odpadkov in z donacijo pomagamo tistim, ki si nakupa računalniške opreme ne morejo privoščiti. Vse kar delamo, temelji na konceptu gospodarstva osnovanega na virih, ki predstavlja temeljni cilj naše organizacije,« so povedali in poudarili, da se je v zadnjih mesecih, na račun šole na daljavo in z omejitvijo socialnih stikov, količina prošenj še povečala, zato so se obeh donacij srčno razveselili. »Z donacijami rabljene računalniške opreme s strani organizacij lahko v bistveno krajšem času dosežemo precej večji učinek,« dodajajo in poudarjajo, da upajo, da bo v prihodnosti tovrstnih donacij še več.

 

VIR: HOFER trgovina d.o.o.