Ilka Štuhec je pripravljena na nove izzive - savinjska.info

Ilka Štuhec je pripravljena na nove izzive

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki jo začetek sezone v hitrih disciplinah čaka v začetku decembra v Kanadi, je pripravljena na nove izzive.

“Ko bo na startu v Lake Louisu in bo imela na sebi štartno številko, bo pripravljena na napad,” je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal njen trener Stefan Abplanalp. Dosedanje priprave so po besedah Ilke potekale zelo dobro. “Vreme nam je bilo naklonjeno. Pogoji so bili super. Lahko smo delali vse, kar smo si izmislili. Zato smo potegnili maksimum in sem več kot pripravljena na težje podvige,” je povedala tudi sama.

Tudi njej misli že uhajajo v Lake Louise, prizorišče prvih tekem nove sezone v hitrih disciplinah. “Po eni strani je do tja še daleč, a bomo hitro tam. Vem, da mi bo zelo dobro del ta daljši kamp, ki ga imamo pred tem v Copper Mountainu, kjer so res vrhunski pogoji, prava proga za hitre discipline.

Pripravljena sem za tja in potem ne dvomim, da tudi za Lake Louise,” je dodala. Po koncu lanske zime, v kateri se zaradi poškodbe ni mogla boriti za smukaški globus, se je razšla s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum ter začela sodelovati z novim švicarskim trenerjem ter novima sodelavcema za kondicijsko in telesno pripravo.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR: ZURNAL24.SIAVTOR: Ig. K., STA FOTO: PROFIMEDIA