SLOVENIJA

Kaj storiti če vam želi delodajalec dati minimalno plačo, ostalo pa izplačati na roke?

Delodajalec bi mi rad izplačeval le minimalno plačo, ostalo pa na roke, če se ne bom strinjal, mi grozi, da me bo odpustil. Kakšne so moje pravice?

V naši novi rubriki pravni strokovnjak mag. Boštjan J. Turk odgovarja na vaše pravne dileme. 

Imam vprašanje glede izplačevanja plače na črno. Redno sem zaposlen v nekem gradbenem podjetju, ki mu sicer sploh ne gre slabo. Moja neto plača je okrog 1100 evrov. Nedavno me je delodajalec presenetil z idejo, da bi mi odslej izplačeval le še minimalno plačo, ostalo pa naj bi mi dal kar na roke. Nad tem nisem bil navdušen, saj bi mi zaradi tega plačal manj prispevkov. Ko sem mu omenil, da nisem za to, mi je zagrozil, da je to zadnja ponudba in da me bo odpustil, če je ne sprejmem. Kakšne so moje pravice v takem primeru?

Zahvaljujem se za vaše vprašanje. Predlog vašega delodajalca je očitno v nasprotju z zakonom, enako pa seveda velja tudi glede njegovega izsiljevanja v zvezi z možnostjo izgube zaposlitve v primeru, če njegove nespodobne in nezakonite ponudbe ne bi sprejeli.

V skladu z zakonom se plača (tako kot je dogovorjena v pogodbi o zaposlitvi) izplačuje za plačilna obdobja, ki ne smejo biti daljša od enega meseca in sicer najkasneje 18 dni po preteku plačilnega obdobja. Tako plača kot tudi povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki se izplačujejo preko bančnega računa delavca. Delodajalec je dolžan delavcu do konca plačilnega dne izdati pisni obračun, iz katerega so razvidni podatki o plači, o nadomestilu plače, o povračilu stroškov v zvezi z delom in o drugih prejemkih, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/delodajalec-bi-mi-dal-minimalno-placo-ostalo-pa-na-roke-401835 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si