Košarkarski kamp Goran Dragić se vrača! - savinjska.info

Košarkarski kamp Goran Dragić se vrača!

Po lanski posebni spletni različici se Košarkarski kamp Goran Dragić julija letos vrača. V novem terminu, z novo lokacijovrhunskim kadrom ter izjemno infrastrukturo. V drugi polovici julija bo teden dni Gorana Dragića s sto nadobudnih košarkarjev in košarkaric namreč gostilo Laško, s katerim (Občina Laško in Thermana Laško) so organizatorji partnerstvo sklenili za triletno obdobje. Mladi košarkarji in košarkarice bodo za treninge imeli odlične pogoje v legendarni dvorani Tri lilije, skupaj s kar 14 trenerji7 vzgojitelji in organizacijsko ekipo pa bodo bivali v prenovljenem hotelu Thermana Park Laško Superior****.


 
O natančnem terminu kampa vas bomo obvestili v naslednjih dneh, prijave nanj pa bodo simbolično mogoče od četrtka, 6. maja, dalje, torej od dne, ko bo Gogi praznoval 35. rojstni dan.
 
Vzporedno s košarkarskim kampom dobrodelna Fundacija Goran Dragić skupaj s partnerji in sponzorji nadaljuje tudi projekt vzpostavitve pametnih košarkarskih igrišč »Podam da igram«. Letos se bo »Gogijevemu« igrišču v ljubljanskem Tivoliju pridružil zunanji košarkarski objekt na mariborskem Taboru, za leto 2022 pa je v načrtu prenova košarkarskega igrišča v Laškem. 
Na letošnjem kampu bo, kot vselej, Goran Dragić z udeleženci prebil vse dni, bil njihov trener, podpornik, mentor in zaupnik. Skupaj s fundacijo, organizacijsko ekipo in partnerji bo poskrbel tudi za obiske številnih športnikov ter drugih znanih gostov, ki bodo poskrbeli za to, da bodo vsi mladi udeleženci v Laškem preživeli sedem zabavnih, košarkarskih, poučnih in vsebin polnih dni. Dni, ki jim bodo za vselej ostali v najlepšem spominu.
 
Dodajmo še to, da so organizatorji poskrbeli tudi za to, da bo kamp ob morebitnih nadaljnjih ukrepih, povezanih s pandemijo virusa Covid-19, lahko potekal v »mehurčku«. V vsakem primeru bodo namreč udeleženci bivali v ločenem »krilu« hotela Thermana Park, imeli lastno jedilnico, recepcijo in posebno veliko dvorano za prostočasne dejavnosti.

»Komaj čakam, da se bo dveh letih premora znova za teden dni posvetim mladim košarkarjem in košarkaricam. Ni lepšega kot otroku, ki ima rad šport in košarko, pričarati nasmeh na obraz. Skupaj z ekipo, trenerji, vzgojitelji in drugimi prijatelji pripravljamo pravi presežek, kamp, kakršnega še ni bilo. Laško kot destinacija nam zagotavlja vrhunske pogoje, kakovostno in varno okolje, upam pa, da bomo lahko užili tudi izjemni bazenski kompleks Thermane Laško. Do kampa so še manj kot trije meseci in prepričan sem, da bodo minili, kot bi mignil,«
 je novico, da bo znova vzpostavil lasten košarkarski kamp, povedal Goran Dragić, eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance, evropski prvak, najboljši košarkar zadnjega prvenstva stare celine, z moštvom Miami Heat aktualni finalist Lige NBA in tudi sam ponosni oče dvema čudovitima otrokoma.  

 

VIR: GORAN DRAGIĆ FOUNDATION