Krepitev zdravja za vse tudi v Slovenskih Konjicah in Žalcu. - savinjska.info

Krepitev zdravja za vse tudi v Slovenskih Konjicah in Žalcu.

Ste dovolj fit?

Krepitev zdravja za vse tudi v Slovenskih Konjicah in Žalcu

Skrb za zdravje in dobro počutje še preden se pojavijo zdravstvene težave. Dobri nasveti in koristna predavanja. Obogatitev vsakdana, krepitev medosebnih stikov, druženje in neformalno povezovanje z lokalnim okoljem. To so glavni vzroki, da se obiskovalci vedno znova vračajo in pridružujejo aktivnostim Centrov za krepitev zdravja v Slovenskih Konjicah in Žalcu.

Meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi, analiza telesne sestave, predavanje o spanju in tvegani rabi IT, posvetovanje o zdravi prehrani in prehrani mladega športnika, učenje tehnik sproščanja, nordijska hoja, prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. To je samo nekaj stvari, ki jih boste lahko brezplačno opravili, preizkusili ali se naučili 17. maja v Slovenskih Konjicah in Žalcu, Preboldu ter na Vranskem vsak dan do konca tedna, ko se predstavljajo v okviru kampanje EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 2019.

Gre sicer za dva od 25 centrov po Sloveniji, ki sodelujejo v projektu nadgradnje in razvoja preventivnih programov za otroke, mladostnike in odrasle, podprtem tudi z 9 milijoni evropskih sredstev. Strokovnjaki iz zdravstvenih domov skupaj z lokalnimi skupnostmi načrtujejo in izvajajo različne aktivnosti, s katerimi prebivalce spodbujajo k zdravemu načinu življenja. S pomočjo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki v vzporednem projektu MoST (Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupinah) skrbita za strokovno podporo oblikovanja preventivnih programov, premoščajo ovire pri dostopu do preventive in tako prispevajo k boljšemu zdravju vseh prebivalcev. Tako celo leto organizirajo številna predavanja in delavnice, športne dejavnosti in druge zanimive aktivnosti za vse generacije, preko katerih se lahko poučimo o dobri skrbi za svoje zdravje.

15 centrov za krepitev zdravja se letos prvič pridružuje kampanji EU projekt, moj projekt, s katero želijo skupaj s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pokazati, da lahko rezultate projektov evropske kohezijske politike vidimo na vsakem koraku. Tako se v tem tednu odvija več kot 100 dogodkov v več kot 50 krajih po Sloveniji. Preko poučnih delavnic, ogledov ter rekreativnih pohodov, poskušanj dobrot slovenskih kmetij, gledaliških predstav in drugega pestrega dogajanja bomo vsi lahko odkrivali sledi več kot 10.000 projektov, ki smo jih v Sloveniji  v zadnjih 15 letih uresničili s pomočjo evropskih sredstev. Več o dogodku in kampanji na www.eu-skladi.si.

 

VIR: Oglasno sporočilo