Laščani že šestič zavzeli Novigrad, Laško, Savinjska regija - savinjska.info

Laščani že šestič zavzeli Novigrad, Laško, Savinjska regija

Minulo soboto, 20. julija, je bila v Novigradu Slovenska noč, ki jo v znak slovensko-hrvaškega prijateljstva in hvaležnosti do slovenskih turistov tradicionalno prirejajo na osrednjem trgu v Novigradu. Letos so se na prireditvi predstavili Laška pihalna godba z mažoretami, Folklorna skupina Anton Tanc, Ljudski pevci Šentlenartčani, Ansambel Zupan, laški likovniki idr. Pridružili so se jim tudi ponudniki namestitev ter spominkov in domačih dobrot. 
Slovenska noč se je že tradicionalno začela z odprtjem razstave likovnih del v Parku Novigradske biskupije in nadaljevala s koncertom Laške pohalne godbe ter ostalih na velikem trgu.
Letošnja prireditev je bila šesta zapored, ko je partner pri organizaciji Občina Laško, Savinjska regija. Župan Občine Laško Franc Zdolšek je v Novigradu pozdravil vse Laščane ter ostale turiste in se zahvalil za vsakoleten topel sprejem: “Z Novigradom imamo veliko skupnih točk, povezuje nas turizem in dobri ljudje. Seveda si tudi v Laškem želimo toliko nočitev kot jih imajo v Novigradu, vendar se zavedamo, da je Novigrad obnmorsko mesto, ki že zato samo po sebi privabi še večje število turistov. Vsekakor pa smo veseli povzovanja in sodelovanja. MOrda nas v prihodnosti čaka tudi v Laške Istrski dan ali kaj podobnega,” je zaključil Zdolšek.
Nad Slovenci in Laščani je bil navdušen tudi župan Novigrada Anteo Milos: “Mi smo vsako leto veseli vseh gostov, medtem ko imamo z Laščani poseben odnos, saj že vrsto let sodelujemo in prirejamo skupno prireditev, ki nas je še bolj povezala.”

SLOVENSKA NOČ
SLOVENSKA NOČ 4


VIR:LASKO.SI

X