ŠPORT

Luka Dončić po rojstvu hečrke podrl številne rekorde

Dallas Mavericks so leto 2024 začeli z visokim porazom proti Utah Jazz (127:90), pri katerem je Luka Dončić prispeval zanj skromnih 19 točk, dodal je šest skokov in kar 14 podaj. Dončić je na novega leta dan spremenil trend, ki ga je začrtal decembra. V mesecu, ko je dobil hčerko, je namreč podrl mnoge rekorde in presegel nekatere mejnike.

V decembru je Dončić odigral 13 tekem za Dallas, od tega jih je ekipa iz Teksasa dobila osem. Povprečno je na srečanje dosegal neverjetnih 37,5 točke, pobral je 8,9 žog pod obročema in prispeval več kot 11 asistenc.  Kar 63 let ni nihče v ligi NBA, ki bi v toku enega meseca odigral vsaj deset tekem, imel takšne statistike. Zadnji, ki je v enem mesecu povprečno dosegal vsaj 35 točk, osem skokov in deset podaj, je bil leta 1960 legendarni Oscar Robertson. Na božični dan je Dončić za zmago proti Phoenix Suns dosegel 50 točk, kar je na ta praznik uspelo le še trem košarkarjem. Takrat je, na svoji 358. tekmi v ligi NBA, presegel mejo 10.000 točk. Le šest igralcev je ta mejnik doseglo hitreje, zadnji od teh je bil Michael Jordan.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/luka-doncic-rekord-hcerka-nba-dallas-mavericks-larry-bird-michael-jordan-dirk-nowitzki-417272 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si