Mestna občina Celje bo v Dečkovem naselju začela z izgradnjo 142 neprofitnih stanovanj. - savinjska.info

Mestna občina Celje bo v Dečkovem naselju začela z izgradnjo 142 neprofitnih stanovanj.

Kot piše VECER.COM:

Na javni razpis Nepremičnine Celje za neprofitna stanovanja prispelo 607 vlog. Prošnje družin z več člani rešujejo počasneje.


V Celju že več kot leto napovedujejo dobrih 13 milijonov evrov vredno gradnjo stanovanj. Po sedmih letih se bo celjska občina preko svoje družbe Nepremičnine Celje končno lotila gradnje neprofitnih stanovanj. V Dečkovem naselju bo tako zgradila naselje s 142 stanovanji, kar je največ po več kot desetletju.

Strokovne službe Nepremičnine Celje že pregledujejo 607 vlog, kolikor jih je prišlo na javni razpis za neprofitna stanovanja, ki je bil objavljen konec aprila. “Številoprejetih vlog je bilo podobno kot pred tremi leti (602), kar smo tudi pričakovali. Glede na pregledane vloge in pretekle izkušnje ocenjujemo, da bo končno število uvrščenih na listo okoli 510,” pojasnjuje Tadej Lebič, strokovni sodelavec za projekte, in še dodaja, da pričakujejo, da bo lista objavljena v novembru.

Na tovrstne razpise se prijavlja različna struktura prosilcev. Da se uvrstijo na listo, je pomembno, da izpolnjujejo osnovne pogoje, kot so slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Celju, da ne presegajo določene meje letnih prihodkov, ki je na primer za tričlansko gospodinjstvo do trikratnik povprečne plače v Sloveniji, in meje premoženja, ki je za tričlansko gospodinjstvo do 18.000 evrov.

 

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Gordana Possnig – FOTO:NEPREMIČNINE CELJE

X