MESTNA OBČINA CELJE: Z donacijami omogočili učenje na domu otrokom iz socialno ogroženih družin - savinjska.info

MESTNA OBČINA CELJE: Z donacijami omogočili učenje na domu otrokom iz socialno ogroženih družin

Celje, 7. april 2020 – Celjski osnovnošolci se kot njihovi slovenski vrstniki že četrti teden učijo doma. Izobraževanje na daljavo lahko poteka le, če ima otrok doma ustrezno računalniško opremo. Vsi otroci nimajo enakih pogojev, zato šole skupaj z Mestno občino Celje pomagajo na različne načine.

Največ računalnikov sta za učence celjskih osnovnih šol, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, donirala Fakulteta za logistiko, Univerza v Mariboru (14 računalnikov) in Geodetski zavod Celje (10 računalnikov). 

Iz srca pa se zahvaljujemo tudi Javnemu zavodu Regijsko študijsko središče v Celju in Visoki zdravstveni šoli v Celju, podjetju Informatika iz Ljubljane, Pivovarni Laško, podjetju Teal iz Laškega, Optiki Gleščič iz Celja in podjetju Birobit iz Celja, ki so prav tako donirali računalnike.

Solidarnost so pokazale mnoge družine iz Mestne občine Celje, ki so sošolcem in sošolkam svojih otrok podarile računalnike, ki jih doma ne potrebujejo več. 

Vse celjske osnovne šole so se z veseljem odzvale tudi pozivu Zavoda za šolstvo RS (https://www.zrss.si/objava/dobrodelni-projekt-ob-izobrazevanju-na-daljavo), ki je učencem prav tako že dostavil prvi paket računalnikov z modemi. 

Hvala vsem občanom, zavodom in podjetjem, ki so v teh težkih časih izkazali veliko mero sočutja in solidarnosti in otrokom tako omogočili pouk na daljavo. To so naši junaki.

 

VIR: MESTNA OBČINA CELJE