Na 30. Alpe Adria z domačimi turističnimi produkti, Šentjur, Savinjska regija

Delček raznolike turistične ponudbe občine Šentjur, Savinjska regija, bo tudi letos predstavljen na sejmu Alpe – Adria, ki se bo v Ljubljani odvijal med 30. januarjem in 2. februarjem.V skladu z letošnjo rdečo nitjo sejma – kamping in karavaning, bodo v ospredju zeleni, doživljajski produkti,  v okviru vseslovenske mreže postajališč avtodomarski turizem,  posebna pozornost bo veljala tudi Ipavcem.

Od 30. januarja do 2. februarja se bo na Gospodarskem razstavišču odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji – jubilejni 30. Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem. Kot novost se letos predstavljata tudi kamping in karavaning. Na sejmu sodeluje prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike in Nepala. Aktivni oddih v naravi bodo predstavili mnogi akterji pri nas. Tudi Občina Šentjur bo del tega dogajanja, predstavljala se bo na lokaciji  v Marmorni dvorani/B na poziciji št.28.

Turistično informacijski center Šentjur – Razvojna agencija Kozjansko se letos predstavlja skladno z glavnimi poudarki sejma, z doživljajskimi produkti. Kot nosilci znaka Slovenia Green smo pripravili trajnosten zeleni produkt in bomo vse obiskovalce s programi vabili tudi na ogled velikonočnice na Boletini. Osrednji poudarek bo na doživetju glasbene tradicije Ipavcev v Ipavčevi hiši, kjer je bila lani v jeseni ob 110-letnici smrti Gustava in Benjamina Ipavec postavljena nova razstava Pokrajinskega muzeja Celje -“Ipavci, skladatelji in zdravniki v Šentjurju”.

Poleg tega je Občina Šentjur, Savinjska regija, lani ponosno vstopila v družbo Zgodovinskih mest Slovenije, kamor jo umešča ravno ohranjeno trško jedro Zgornjega trga z Ipavčevo hišo. Med ponudniki pa bo zgodbo o Slovenskem orehu pripovedovala Romana Rečnik.

Posebna pozornost bo posvečena tudi rastočemu avtodomarskemu turizmu, ki je v Sloveniji vse bolj priljubljen. Občina Šentjur je vključena v Mrežo postajališč za avtodome po Sloveniji, ki se ji pridružuje kar 87 občin v naši državi, zaenkrat pa se lahko popotniki ustavijo na treh označenih lokacijah za avtodome – na Hotunjah pri Ponikvi, pri Slivniškem jezeru ter na turistični kmetiji Žurej Ječovo – Javorje.

Vsa tri postajališča so v lasti zasebnikov. Mreža postajališč za avtodome z 165 lokacijami se je letos že predstavila na sejmih v Utrechtu, Celovcu Stuttgartu in Leeuwardnu, predstavniki pa bodo prisotni tudi na sejmu Alpe Adria. Že prvi dan sejma, 30. Januarja, bo ob 14. uri posvet o Sloveniji kot avtodomarjem prijazni deželi, ki ga z mrežo pripravljata Gospodarsko razstavišče in Društvo turističnih novinarjev Slovenije.

VIR:SENTJUR.SI