Najprej krajši delovni čas, nato premična pošta, Rečica ob Savinji, Savinjska regija - savinjska.info

Najprej krajši delovni čas, nato premična pošta, Rečica ob Savinji, Savinjska regija

Predstavnika Pošte Slovenije, Cvetko Sršen in David Zabukovnik, sta v četrtek občankam in občanom predstavila spremembe v načinu poslovanja poštne poslovalnice na Rečici ob Savinji, Savinjska regija. V času poletja, od 1. julija do 1. septembra, pošta prehaja na spremenjen delovni čas, in sicer bo ob ponedeljkih, sredah in petkih odprta med  9. in 11. uro, ob torkih in četrtkih pa med  16. in 18. uro.  S 1. septembrom pa se bo na Rečici ob Savinji začela izvajati nova storitev, in sicer storitev premične pošte. Kot je poudaril direktor celjske poslovne enote Cvetko Sršen, to ne pomeni zapiranja poslovalnice, saj bo pošta še naprej na terenu izvajala večino storitev. Dodal je še, da imajo v krajih, kjer že delujejo podobne pošte, dobre odzive.

V praksi to pomeni, da bodo od 1. septembra dalje pismonoše normalno raznašali pošto po domovih, če pa bodo občani potrebovali še kakšno drugo storitev, bodo lahko pismonošo preko telefona naročili kar na dom. Ob tem se bosta v celotni občini izoblikovali dve točki, na kateri se bo pismonoša z dostavnim vozilom ustavil vsak dan ob točno določeni uri (ena od točk bo Medgen borza) in tam bo možno dvigniti gotovino, plačati položnico, prevzeti ali oddati priporočeno pošiljko …. Vse te storitve bodo lahko občani opravljali tudi doma. Pismonoša bo na terenu vsak delovni dan,  predvidoma enkrat na teden tudi popoldne.


V razpravi je županja Ana Rebernik predstavila nekatere aktivnosti, s katerimi je Občina Rečica ob Savinji poskušala obdržati dosedanjo obliko poštnega poslovanja, pa tudi občani so izrekli kar nekaj pripomb in vprašanj, zakaj je potrebno rečiško pošto preoblikovati. Direktor Sršen je poudarjal, da občani, vsaj kar se tiče večine poštnih storitev, ne bodo veliko prikrajšani.

 

VIR:OBCINA-RECICA.SI

X