Namenite del dohodnine zaščiti svojih potrošniških interesov - savinjska.info

Namenite del dohodnine zaščiti svojih potrošniških interesov

Kot piše ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE:

Namenite 0,5 % dohodnine ZPS.

Ali ste vedeli, da lahko del dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije? Zakon o dohodnini omogoča vsem zavezancem, da 0,5 % odmerjene dohodnine namenite za delovanje nevladne organizacije po svoji izbiri. Ta del odmerjene dohodnine plačate v vsakem primeru, vendar če je izrecno ne namenite nikomur, ostane v državnem proračunu.

Vaša donacija vas torej nič ne stane, nam pa bo omogočila, da se bomo še učinkoviteje odzivali na pereče potrošniške probleme in delovali v korist vseh slovenskih potrošnikov. Sredstva bomo uporabili za izvajanje potrošniškega zagovorništva na nacionalni in evropski ravni, izvedbo kampanj v interesu vseh slovenskih potrošnikov in za informiranje potrošnikov na spletnih portalih ZPS.

Postopek je hiter in preprost. Obrazec lahko oddate preko sistema eDavki (če imate kvalificirano digitalno potrdilo) ali pa izpolnite spodnji obrazec in podpisanega pošljite na vašo izpostavo davčnega urada. Obrazec lahko pošljete tudi na Zvezo potrošnikov Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana (do 20. decembra) in bomo mi poskrbeli, da pride na pravi naslov.


Obrazec z že izpolnjenimi podatki Zveze potrošnikov Slovenije.

Do kdaj se je treba odločiti? Čas za oddajo zahtevka je do konca leta, saj davčni organ upošteva veljavne zahtevke, s katerimi razpolaga na zadnji dan tekočega leta, torej do 31. decembra. Zahteva za nakazilo dohodnine izbrani organizaciji velja, dokler ne sporočite nove zahteve (organizacije) ali prekličete prvotno izbrane.

Vsem, ki ste že namenili 0,5 % svoje dohodnine za delovanje Zveze potrošnikov Slovenije, se za izkazano zaupanje najlepše zahvaljujemo.

Hvala za vaše zaupanje, hvala za vašo podporo!

 

VIR: ZPS.SIFOTO: ZPS.SI