Nesreča jim je uničila življenja, a z dobrodelnimi akcijami so jim pomagali dobri ljudje.

Kot piše VECER.COM:

Mladi fant iz Galicije bo najkasneje jeseni v novem domu, družini iz Vojnika, ki je izgubila očeta, bodo začeli graditi novo hišo, Bučar-Golobovi z Lopate upajo na čim hitrejšo vselitev

V okolici Celja trenutno potekajo tri dobrodelne akcije, s katerimi poskušajo domačini pomagati sokrajanom, ki so zaradi nesreče ostali brez strehe nad glavo. 


Čistilna akcija za Žana
Za postavitev nove hiše Žanu so dobri ljudje zbrali dovolj denarja, jih pa Krajevna skupnost Galicija vabi, naj se pridružijo očiščevalno-urejevalni akciji, s katero bodo očistili okolico Žanove nove hiše. Akcija bo v soboto, 18. maja, z začetkom ob 8. uri.


Pomoč družini iz Vojnika
Donacijo za mlado družino, ki trenutno živi v vlažnih, neometanih prostorih, lahko nakažete na TRR račun SI56 0510 0801 5567 619, odprt pri Škofijski Karitas Celje, sklic 29380, namen Vojnik, stopimo skupaj, koda CHAR. Pomagate lahko tudi, da na številko 1919 pošljete SMS s ključno besedo SOLIDAREN5.


Pomoč družini z Lopate
Trenutno najlepša pomoč družini Bučar – Golob je nakup vstopnice za četrtkov dobrodelni koncert. Sicer pa je zanje še vedno odprt transakcijski račun na KS Ostrožno SI56 0121 1645 0787 922, referenca SI 00 18-07-2018, koda namena CHAR, namen: Pomoč družini Bučar – Golob. Zanje je možno darovati tudi preko SMS-donacij s sporočilom BUCAR5 na številko 1919.


Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Rozmari Petek – FOTO:Aleksander Reberšek