OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Nova pridobitev na Mestni tržnici, Rogaška Slatina, Savinjska regija

Na Mestni tržnici, na Kidričevi ulici, je namenu predan prvi ribomat v Občini Rogaška Slatina. Občani bodo imeli 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo lokalne sveže ali dimljene ribe Ribogojstva Gospić, G2O d.o.o., Sv. Florijan 126, Rogaška Slatina, v nadaljevanju pa tudi ribje namaze in druge proizvode. Podjetje G2O d.o.o. je družinsko podjetje, ki se ukvarja z vzrejo rib za poribljavanje, izdelavo in trženjem ribogojske opreme, trženjem hrane za ribe in svetovanjem.

 

Cilj projekta predvsem spodbujanje lokalne pridelave hrane, postopna sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe, porast oskrbe z lokalnimi ribami in kratke dobavne verige (vzreja – krožnik).

 

Upamo, da bomo uspeli povečati zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki ter s tem izboljšati ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani pri občanih.  Predvsem pa upamo, da bo pridobitev pripomogla k širjenju kulture uravnotežene prehrane z ribami, ki jo želimo širiti po celotnem območju občine. Ponudba v ribomatu bo dnevno sveža, nadgrajevana  in prilagojena povpraševanju.

 

Ribe so IN!

 

VIR: ROGASKA-SLATINA.SI