Občina Braslovče vzpostavlja mrežo prvih posredovalcev, Savinjska regija - savinjska.info

Občina Braslovče vzpostavlja mrežo prvih posredovalcev, Savinjska regija

Življenje je naša največja vrednota, pomagati sočloveku v nesreči pa dolžnost vsakogar. V Občini Braslovče, Savinjska regija, tako z namenom zagotavljanja večje varnosti občanov vzpostavljajo sistem prvih posredovalcev, ki so del sistema nujne medicinske pomoči. Namen prvih posredovalcev je čim hitrejše ukrepanje v primeru nezavesti, srčnega zastoja, popolne zapore dihalne poti ter ob hudih krvavitvah. To je za Občino Braslovče še posebej pomembno, ker je na nekaterih področjih ekipa nujne medicinske pomoči precej oddaljena.

V petek in soboto 25. in 26. oktobra je potekalo v Domu kulture Braslovče izobraževanje za prve posredovalce. Odziv občank in občanov je bil izjemen. Tečajniki so prvi dan zavzeto in pozorno spremljali teoretični del, drugi dan pa so ga utrjevali na praktičnih delavnicah. Tako teoretični kot praktični del so inštruktorji, zaposleni v službi nujne medicinske pomoči, preverili s pisnim izpitom ter ocenjevanjem na praktičnih delavnicah. Zahtevan nivo znanja je doseglo vseh 52 kandidatk in kandidatov, med njimi tudi župan Tomaž Žohar.

Vzpostavitev sistema prvih posredovalcev je glede na veljavne predpise v domeni Občine Braslovče. Ob izredni podpori župana Tomaža Žoharja ter zbranih pozitivnih vtisih tečajnikov med in po izobraževanju, so prepričani, da so na dobri poti k vzpostavitvi učinkovitega sistema pomoči občankam in občanom. Predvidoma bodo prvi posredovalci občine Braslovče vključeni v sistem 1. decembra. 

T. Tavčar

 

VIR: BRASLOVCE.SI