Odkrijte podjetništvo na dopustu - savinjska.info

Odkrijte podjetništvo na dopustu

Na dopustu je čas za odklop. Oddahnemo si od rutinskih delovnih opravil, doma, ljudi, ki jih srečujemo vsak dan. To je čas, ko se posvečamo družini, stvarem, ki jih radi počnemo, nikamor se nam ne mudi. To je tudi čas, ko imamo v glavi prostor o razmisleku o novih stvareh.

Dopust je hkrati tudi čas, ko imamo čas razmišljati o svoji karierni poti, o delovnem mestu, o podjetju in sodelavcih. O tem ali smo zadovoljni s svojim delom in življenjem. O tem, da bi radi kaj spremenili pri sebi in se morda začeli ukvarjati s čim novim v življenju.

Na dopustu pridejo ljudje do podjetniške ideje

Dostikrat  referenti VEM točke DATA slišimo primere, ko  nam podjetniki na postopku registracije podjetja zaupajo, da so se na dopustu odločili, da bodo svoj hobi spremenili v posel. Ali, da so do ideje prišli, ko so ležali na plaži in opazovali ljudi okoli sebe. Ali so sedeli  v senci borovcev na pijački in opazovali mimoidoče, ko se jim je utrnila ideja.

Morda se še spomnite palačinkarja, ki je do ideje, da bo pričel s peko palačink prišel, ko je na morju opazoval vrsto pred stojnico, kjer so pekli palačninke. V hudi pripeki, se je pred stojnico, kjer je omamno dišalo po sladkem prigrizku, vila dolga vrsta lačnih turistov. In je razmišljal, če lahko poleti v vročini čakajo na slastne palačinke, potem lahko turisti stojijo v vrsti za palačinke tudi v kakšnih drugih, morda bolj prijaznih klimatskih razmerah. Ostalo je zgodovina. Palačinkar je svoj posel razvil in je danes podjetnik, ki tudi na policah znanega trgovca ponuja svoje nove produkte.

O podjetniški ideji boste razmišljali še po dopustu

Če vam ideja za posel ne bo in ne bo šla iz glave in se boste spraševali, kaj je naslednji korak, ki ga je potrebno narediti v smeri uresničitve vaše podjetniške ideje, potem si je dobro za začetek odgovoriti na nekaj vprašanj:

Zakaj želim ustanoviti podjetje? Kateri problem bo reševala moja poslovna ideja? Kdo bodo moji kupci? Katere vire imam? Kakšni so moji cilji?

V nadaljevanju boste analizirali trg in pripravili temeljit poslovni načrt. Poslovni načrt vam bo pokazal, ali je vaša poslovna-dopustniška ideja že postala poslovna priložnost.

Ko vas bodo prijatelji, znanci, potencialne stranke cukale za rokav, kje in kdaj lahko kupijo, naročijo, pridejo do vašega produkta, potem bo čas, da pokličete na našo VEM točko DATA in se naročite na postopek registracije podjetja.

 

VIR:DATA.SI(DATA D.O.O.)FOTO:PIXABAY