SLOVENIJA

Po bonih še enkratni dodatek za turizem?

Turistično-gostinski sektor poziva k zagotovitvi enkratnega dodatka za turistična podjetja in podaljšanju ukrepa skrajšanega delovnega časa do konca letošnjega leta.

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) opaža, da turistično gospodarstvo posluje bolje, a da ”kljub postopnemu okrevanju določenih segmentov turizma žal drugi ostajajo v kritičnem položaju.”  V TGZS ugotavljajo, da mestni hoteli, kongresna dejavnost, turistične agencije in del gostinskih dejavnosti ne razpolagajo s sredstvi, ki bi jim zagotavljala preživetje, zato ponovno pozivajo k zagotovitvi enkratnega dodatka za turistična podjetja in podaljšanju ukrepa skrajšanega delovnega časa do konca letošnjega leta.

Boni ne bodo rešili turizma Turistične bone v zbornici pozdravljajo in priznavajo, da so pomagali določenim segmentom turizma, a obenem izpostavljajo, da se nekatera podjetja še vedno spopadajo z vprašanjem preživetja, saj beležijo več kot 60-, 80- ali celo 95-odstotni izpad prihodkov na letni ravni. “Tudi prihodki vsega slovenskega turizma v kumulativnem obdobju od začetka leta beležijo velik zaostanek v primerjavi z lanskim letom, da sploh ne govorimo o primerjavi z letom 2019,” so sporočili.

Kot razloge za omejitve poslovanja so med drugim navedli nizek delež prebivalstva in posledično gostov, ki izpolnjujejo pogoj PCT, bistveno zmanjšan obseg skupinskih aranžmajev otežene pogoje prehoda mej in tudi letalskih povezav ljubljanskega letališča.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/po-bonih-se-enkratni-dodatek-za-turizem-373833 – www.zurnal24.si

 

VIR: ZURNAL24.SI