ČRNA KRONIKA

Po širih dneh so ga našli mrtvega za ograjo: ni bila naravna smrt!

V Novem mestu se je včeraj začelo vnovično sojenje Rožletu G. obtoženemu povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je umrl pešec Marjan B..

Štiriintridesetletni Rožle G. je včeraj na novomeško okrožno sodišče prikorakal v družbi zagovornika Matjaža M., kar je pomenilo, da ni več v priporu. Tega mu je višje sodišče v Ljubljani odpravilo po pritožbeni seji, sklicani na njegovo zahtevo, ker se noče sprijazniti s štirimi leti in petimi meseci zapora, kolikor mu je sodnica Romana R. S. dosodila zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, usodne za 49-letnega Marjana B.. In ne samo to, razveljavilo je tudi sodbo in zadevo vrnilo v vnovično sojenje.

Mislil, da je srna

Spomnimo, v petek, 21. oktobra 2022, je Marjan B., ki je končal šolo s prilagojenim programom, zanj pa je skrbel brat, hodil ob robu regionalne ceste med Trebnjim in Novim mestom, t. i. stari dolenjki. Blizu priključka za Gorenje Karteljevo ter Gorenje in Dolenje Kamenje je vanj trčil Rožle G., ki se je iz službe peljal proti domu, in to tako silovito, da je pešca vrglo čez varnostno ograjo pod grmovje, kjer so ga našli šele štiri dni kasneje.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/mrtvega-nasli-za-ograjo-ni-bila-naravna-smrt-426049 – www.zurnal24.si

 

vir: zurnal24.si – foto: simbolična fotografija