Podelitev priznanj Evropskega fair play združenja slovenskima športnikoma

Slovenska športnika Žiga Pavlin in Žiga Lin Hočevar sta minuli četrtek prejela priznanji, ki ga jima je podelilo Evropsko Fair Play združenje. Predal jima ga je Miroslav Cerar.
Predsednik Slovenske olimpijske akademije Miroslav Cerar je zasluženi priznanji športnikoma predal na prošnjo kongresa Evropskega Fair Play združenja, ki je letos potekal na Dunaju. 

Dejanje Žiga Lina Hočevarja smo v Sloveniji že dobro spoznali. Priznanje za svoje Fair Play ravnanje na tekmi državnega prvenstva je že prejel tudi na prireditvi Športnik leta v Cankarjevem domu.

Žiga Pavlin je odličen slovenski hokejist, član olimpijske reprezentance Soči 2014, ki trenutno igra na Slovaškem. Na pomembni tekmi slovaške hokejske lige, je vplival na sodniško odločitev in s tem na trenutni rezultat na tekmi. S svojo odločitvijo je prikazal pomen športne igre in Fair Playa. Kasneje se je rezultat na tekmi obrnil in njegova ekipa je uspela zmagati. Njegovo ravnaje je zabeležil Fair Play odbor pri slovaškem olimpijskem komiteju.

Obema prejemnikoma priznanj čestitamo. Želimo si, da bosta zgled tudi drugim mladim in vrhunskim športnikom. 

 
 
VIR: OLYMPIC.SIFOTO: OLYMPIC.SI