fbpx

Pomoč gasilcev tudi v preteklem letu velika, Braslovče, Savinjska regija

V Občini Braslovče, Savinjska regija, so pogodbo o opravljanju javne gasilske službe za letos podpisali v petek, 15. marca. 

Zbrane, predsednika Gasilske zveze Žalec (GZ) Edvarda Kuglerja, poveljnika Franca Rančigaja, podžupanjo Urško Hozjan, poveljnika civilne zaščite Damjana Sorčana, predsednike in poveljnike sedmih PGD,  namestnika poveljnika Gasilskega poveljstva Občine Braslovče (GPO) Aleksandra Jelena in podpoveljnika Boštjana Šalamona in Igorja Kotnika  je uvodoma nagovoril župan Tomaž Žohar in se ob tem tako gasilcem GPO Braslovče kot tudi GZ Žalec zahvalil za pomoč na vseh področjih. Izrazil je prepričanje, da bodo tako dobro delovali in sodelovali tudi v letošnjem letu.
Aktivnosti gasilcev vseh društev se odražajo na mnogih področjih, je poudaril župan, ne samo na področju požarne varnosti, za kar jim gre seveda iskrena zahvala. Gasilci so se tudi v preteklem letu veliko izobraževali in usposabljali, veliko je bilo tudi tekmovalnih uspehov.
Besede zahvale sta v nadaljevanju v imenu GZ Žalec izrazila predsednik GZ Žalec Edvard Kugler ter poveljnik Franc Rančigaj.
Gasilci GPO Braslovče so v lanskem letu opravili 28 posredovanj (predlani 33). Občina Braslovče bo v letošnjem proračunu letos za zaščito in reševanje namenila 120 tisoč evrov, kar je 20 tisoč več kot leto poprej. Od tega je dodatnih 12 tisoč evrov za nabavo osebne zaščitne opreme in 8 tisoč za štiri defibrilatorje. Od večjih investicij za obnovo gasilske tehnike in vozil trenutno poteka financiranje nabave vozila GVC 16/25 za PGD Letuš (financiranje leasinga je petletno, letos je zadnji obrok 26 tisoč evrov).
Pogodbo je v imenu Občine Braslovče podpisal župan Tomaž Žohar, za GZ Žalec predsednik Edvard Kugler in predsedniki petih  prostovoljnih gasilskih društev: Primož Urbas (PGD Braslovče), Ivan Dobnik (PGD Dobrovlje), Iztok Derča (PGD Grajska vas), Boštjan Bradeško (PGD Parižlje – Topovlje) in Primož Brinovec (PGD Letuš) ter poveljnika Nejc Derča (PGD Trnava) in Boštjan Šalamon (PGD Gomilsko).
T. Tavčar
Na fotografijah: S podpisa pogodbe.