Pred prvim šolskim dnem, skupaj za večjo VARNOST OTROK! - savinjska.info

Pred prvim šolskim dnem, skupaj za večjo VARNOST OTROK!

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta se danes, 23. avgusta 2019, srečala z v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa Vesno Marinko. Pogovarjali so se predvsem o varnosti v povezavi s prvim šolskim dnem.

Sestanek ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar z v. d. direktorico Javne agencije za varnost prometa Vesno Marinko

 

Zagotavljanje varnosti otrok je še posebej v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog policije. Policisti ob začetku vsakega šolskega leta opravljajo številne aktivnosti za varnost otrok na poti v šolo in domov, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa prispevajo k umirjanju prometa.

Posebno pozornost bodo policisti posvetili spremstvu prvošolčkov po varnih šolskih poteh in opremljenosti z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi med hojo po cesti in se z njimi pogovarjali, kako naj se varno vključujejo v cestni promet.

Sogovorniki so se strinjali, da je sodelovanje med agencijo, ministrstvom in policijo zelo pomembno, saj nenazadnje sledimo istemu cilju – to je zagotavljanje varnosti v prometu za vse udeležence, v prvih septembrskih dneh pa še zlasti za prvošolce. Policija in agencija tudi sicer redno sodelujeta v prizadevanjih za večjo varnost v prometu. Tako sta v začetku tega tedna že predstavili novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, in sicer postavitev silhuet policista in policistke z radarjem na cestah Zgornjega Posočja. Njihov namen je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje.

Rokovanje ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja z v. d. direktorico Javne agencije za varnost prometa Vesno Marinko

 

VIR:GOV.SI(MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE)FOTO:GOV.SI, PIXABAY


X