Predstavljamo vse prednosti in možnosti uporabe kerrocka v kopalnicah!

Na trgu je moč najti le malo takšnih materialov, ki bi bili tako vsestransko uporabni, hkrati pa tako trpežni, kot je kerrock. V kuhinji ga najpogosteje srečamo v vlogi stenske obloge ali delovne površine, v kopalnici pa nastopa v obliki umivalnikov, pultov ter kadi.

Kerrock material srečujemo tudi po laboratorijih, bolnicah, letališčih, na fasadah in ne nazadnje celo na ladjah. Ko enkrat spoznamo tovrstni material, ga zagotovo povabimo tudi v svoj dom.

Tokrat smo kerrock podrobneje preučili v kopalniškem prostoru. Spoznajte torej vse prednosti in možnosti, ki vam jih lahko ponudi v tem delu vašega doma. Še pred tem pa nekaj njegovih splošnih karakteristik.

Kerrock – trpežen in večen material

Najpogostejši oznaki za kerrock material sta trpežnost in večnost. Gre torej za kompozitni material, izdelan iz boksita pridobljenega aluminijevega hidroksida ter polimer akrila. Nad njim se navdušujejo tudi arhitekti ter oblikovalci – zanj pravijo, da je material prihodnosti. Na dotik je topel ter prijeten, sodobnega izgleda ter dodaja vrednost notranjim in zunanjim prostorom.

Je antibakterijski material, ekološki, skladen z okoljskimi standardi, omogoča večkratno recikliranje, ne vsebuje hlapnih organskih snovi, je neporozen, UV odporen, preprost za čiščenje, tekočine ne zmorejo prodreti vanj, na voljo pa je tudi v številnih barvah ter efektih.

Lahko se kombinira z lesom, steklom, kovino in še drugimi kompozitnimi materiali. Njegova obdelava je preprosta – lahek za oblikovanje in obdelovanje.

Kerrock v kopalnici

Kerrock material se odlično odreže zlasti v kopalniškem prostoru. Ker je površina protizdrsna, je idealna izbira za uporabo pri tuš in kopalnih kadeh. Umivalnik kerrock pa oblikovno še posebej deluje nadvse moderno in tako zadovolji še tako zahtevnega kupca.

Pri opremi kopalnice karakteristike kerrocka torej zagotovo dosežejo svoj maksimum. Zlasti izstopajo:

 • neporoznost,
 • nevidni spoji,
 • enostavno čiščenje,
 • antibakterijske lastnosti,
 • veliko oblikovalskih opcij.

Neporoznost omogoča, da se kerrock lahko vgradi, kamorkoli želimo. Lahko ga uporabimo kot stenske ali talne obloge, pravo tako lahko iz njega izdelamo tuš kad ali banjo. Zaradi vodoodpornih lastnosti se iz kerrocka lahko izdela celotno kopalniško pohištvo.

Nevidni spoji pa so sploh edinstvena prednost, ki jo ponuja tovrstni material. Končni izgled ponuja videz monolita in popolno eleganco – brez motečih izboklin ali luknjic. Tuš kad lahko izdelamo iz enega kosa in čiščenje silikona tako postane preteklost. Nevidni spoji znatno olajšajo čiščenje kopalnice. Nič več problemov s plesnijo v kotih.

Zaradi antibakterijskih aditivov pa je kerrock idealen material za opremo kopalnic in sanitarij v kampih in javnih objektih.

Za popolno oblikovalsko svobodo

Kerrock ponuja popolno oblikovalsko svobodo. S pravo idejno zasnovo in primerno tehnično izvedbo je vsaka želja izvedljiva. Možna je izdelava elementov po meri, kar pomeni, da se lahko vsak kos prilagodi individualno.

Za kopalniški prostor je torej iz kerrocka možno izdelovati naslednje kose po meri:

 • stenske obloge,
 • talne obloge,
 • tuš kadi,
 • banje,
 • omarice,
 • pult s koritom,
 • okenske police.

 

Zanesljivost na vseh področjih

S kerrockom so izjemno zadovoljni številni uporabniki, saj zagotavlja zanesljivost na vseh področjih. Še posebej ga pohvalijo tisti, ki so ga povabili k sebi domov v kopalniške ter kuhinjske prostore.

Zaradi svojih številnih barvnih odtenkov tudi v otemnjenih prostorih pričara edinstveni ambient, v katerem se odlično počutite.

Za svojo kopalnico in kuhinjo se vam torej splača poseči po materialu kerrock, saj si verjetno želite trajnosti izdelkov, prav tako edinstveni dizajn ter ne nazadnje še kakovost. Ker je tovrstni material tako vsestransko odporen, vas lahko spremlja skozi celo življenje. Vzdrževanje in čiščenje kerrocka pa vzame le malo časa. Za piko na i pa bosta vaša kopalnica in kuhinja vedno v trendu!