Preverite obresti za vezavo denarja v bankah in hranilnicah - savinjska.info

Preverite obresti za vezavo denarja v bankah in hranilnicah

Kot piše ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE:

Posodobljen spletni primerjalnik depozitov, kjer lahko preverite obrestne mere ter izračunate višino obresti glede na znesek in dobo vezave.

Večjih sprememb banke in hranilnice v tabele obrestnih mer za depozite v zadnjih mesecih niso vnašale, potencialni zaslužki depozitarjev so se nekoliko znižali. Še vedno velja, da se z vezavo denarja ne da zaslužiti večjih vsot, edino inflacija vam trenutno ne zajeda donosov – Slovenija je bila maja z 1,4 odstotnim znižanjem cen na letni ravno med državami z najvišjo deflacijo v EU.

Koliko obresti za vezavo 10.000 evrov


Vezava desetih tisočakov za 13 mesecev – kar se vam splača precej bolj kot vezava za 365 dni – je najugodnejša pri Sberbank banki, kjer bi dobili dodatnih 49 evrov, pri Gorenjski banki 43, Primorska hranilnica Vipava pa bi dodala 22 evrov. Ni prav veliko za privarčevanih 10 tisoč evrov, ki se jim odpoveste za dobro leto, a take so trenutne obrestne mere za varno naložbo kot je depozit – manj kot 0,5 odstotka. Če se odločite za daljšo vezavo, recimo za dve leti, boste pri Gorenjski banki zaslužili 140 evrov, Sberbank banki 91 in 73 evrov pri banki Sparkasse. Daljše vezave vam zaradi nizkih obrestnih mer in negotovih časov odsvetujemo. 

Za izračun razlik med najbolj in najmanj ugodnimi bankami ne potrebujete veliko časa, saj so na spodnjem delu lestvice obresti merjene v evrih ali celo centih. Ker lahko v večini primerov depozit v bankah in hranilnicah sklenejo tudi nekomitenti brez dodatnih stroškov in menjave banke, denarja nikakor slepo ne vežite v svoji banki, temveč izberite tisto z najboljo ponudbo.

Izračunajte, koliko obresti dobite za svoje prihranke

 

VIR: ZPS.SIFOTO: ZPS.SI