OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Proslava ob dnevu državnost in slovo od letošnjih devetošolcev, Braslovče, Savinjska regija

S prireditvijo, ki se je 22. junija odvijala na Skupnem placu, smo v občini Braslovče zopet dokazali, kako edinstveni, unikatni, zanimivi in raznoliki smo, kar je bila tudi osrednja tema dogodka. Pester kulturni program so otvorili Moški pevski zbor Karla Viranta z zborovodkinjo Anjo Jezernik in članice Kulturno umetniškega društva Mavrica pod mentorstvom Zine Vovk, ki so s čudovito plesno točko na krogih izpopolnile zanimivo prizorišče. Program, ki sta ga povezovala Jasmina Roter Jager in Andrej Šram, tako z lepimi sporočili kot tudi s šaljivimi in celo opernimi vložki, pa so popestrili še Marina Golja in Tomaž Lojen na tolkalih, pevka Nives Miklav ob spremstvu Julija Miklava na vibrafonu ter učenci Osnovne šole Braslovče pod mentorstvom Martine Vozlič.

Župan Tomaž Žohar je kot osrednji govornik na prireditvi poudaril pomen svobode in neodvisnosti kot tudi družbene odgovornosti vseh nas. Poudaril je še, da je potrebno podpirati domače, spoštovati domovino in – še pomembneje – drug drugega. S podobno popotnico in lepimi željami je pospremil tudi devetošolce, od katerih se je poslovil s simbolnim darilom, najbolj uspešne pa nagradil s posebnim priznanjem, županovo petico. Po proslavi so za zabavo na Skupnem placu poskrbeli Polkaholiki.

Občina Braslovče se še enkrat zahvaljuje vsem sodelujočim in čestita dobitnikom županove petice in vsem devetošolcem ob uspešno zaključenem osnovnošolskem izobraževanju.

 

vir: braslovce.si