Psihološki pristopi pri rehabilitaciji športnika

Inštitut za športno medicino Maribor organizira delavnico z naslovom Psihološki pristopi pri rehabilitaciji športnika. Delavnica bo 5. marca 2020 ob 16:00 uri v prostorih Medicinske fakultete, Univerze v Mariboru.
Delavnico bo vodil univ. dipl. psiholog Matej Lunežnik. Matej je priznan psiholog, ki že vse življenje deluje na športnem področju. Odličen alpski smučar in športnik po duši, je v svoji športni karieri dolga leta deloval kot trener slovenskih reprezentanc v alpskem smučanju ter se kot psiholog udeleževal tekmovanj za svetovni pokal, olimpijskih iger, setovnih prvenstev in univerzijade. Z delom na področju športne psihologije in mentalnih treningov je razvil zanimive, praktične in učinkovite tehnike ter metode, s katerimi je pomagal že številnim vrhunskim športnikom in 
klubom do boljših rezultatov. Je član Sekcije za športno psihologijo in dolgoletni član strokovnega sveta športnih psihologov Slovenije. 
 
Program delavnice: 

  • Razumevanje športnikove miselnosti.
  • Kako naravnati športnikovo miselnost v času poškodbe. 
  • Pomembnost stika s poškodovanim športnikom. 
  • Kakšni so psihološki pristopi za hitrejšo rehabilitacijo. 
  • Kako s psihološkimi metodami hitreje vrniti športnika po poškodbi. 

Delavnica je namenjena fizioterapevtom, kineziologom, študentom fizioterapije in kineziologije, študentom medicine in drugim, ki bi jih omenjena tematika zanimala.

Povezava do dogodka