Razmišljate o najemu stanovanjskega kredita? - savinjska.info

Razmišljate o najemu stanovanjskega kredita?

Kot piše ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE:

Posodobili smo primerjalnik hipotekarnih kreditov v višini 80.000 evrov in z dobo odplačila 20 let. Preverite razlike med bankami in hranilnicami. 

Razlike med bankami so tako kot vedno velike – večji je znesek kredita, več denarja lahko prihranite s primerjavo in izbiro ugodnejšega ponudnika. Pri stanovanjskih kreditih, kjer govorimo o izposoji več deset ali celo več sto tisoč evrov, je zamenajva banke nekaj običajnega – svoje poslovanje boste prenesli tja, kjer vam bodo ponudili najugodnejši kredit. Zato izbirajte med vsemi 15 bankami in hranilnicami pri nas.

Do primerjalnik dostopate na tej povezavi.

In kakšne so razlike?

Pri kreditu s fiksno obrestno je razlika med najmanj in najbolj ugodno banko mero skoraj 10.000 evrov, pri kreditu s spremenljivo obrestno mero pa dobrih 7000 evrov. Svetujemo izbiro fiksne obrestne mere, ki odpravi vsaj eno tveganje – dvig obrestne mere in obroka med samim odplačilom.

Obrestne mere, ki jih banke objavijo na svojih spletnih mestih in so navedene v našem primerjalniku, niso zadnja ponudba, ki jo lahko dobite od banke. Pogajajte se za nižjo obrestno mero – boljša je vaša kreditna sposobnost, večje znižanje lahko pričakujete. Če bo poslovanje k novi banki prenesel še vaš partner ali drug družinski član, imate še boljše pogajalsko izhodišče.

Kredite enakih znesko v in ročnosti primerjajte po efektivni obrestni meri (EOM) in dobro preberite pogodbo, ki vam jo mora ponudnik izročiti pred podpisom.

 

VIR: ZPS.SIFOTO: ZPS.SI