Rekonstrukcija in dograditev kuhinje OŠ Šmarje pri Jelšah, Savinjska regija

V začetku prihodnjega meseca bodo delavci šentjurskega podjetja Kuponko začeli graditi prizidek k objektu centralne šole v Šmarju pri Jelšah, Savinjska regija. Tako se bo začela prva faza projekta ureditve večje in tehnološko opremljene šolske kuhinje.
Centralna kuhinja je bila zgrajena v sklopu novogradnje osnovne šole leta 1976 in prenovljena v letu 1997. Zmogljivost kuhinje je (bila) priprava do 200 obrokov dnevno. V zadnjih dveh desetletjih je stalno naraščalo število učencev, šola je bila dograjena za potrebe učnih programov, kuhinja pa od leta 1997 deluje ob nespremenjeni opremljenosti in površini. Do danes je število dnevnih obrokov naraslo na 700. Znotraj obstoječih površin šolskega objekta ni prostorskih možnosti za povečanje kuhinje. Zato naložba vključuje gradnjo prizidka, ki bo potekala fazno.
V prvi fazi bo do konca letošnjega oktobra zgrajen prizidek z nadstropjem do končana tretje gradbene faze, kar bo stalo 139.866 evrov. V drugi fazi naložbe sledijo rekonstrukcija obstoječe kuhinje, finalizacija pritličja in ovoja novega prizidka ter tehnološka oprema kuhinje. Naložba bo zaključena z ureditvijo prostorov v nadstropju prizidka. Terminski načrt in vrednost ostalih faz naložbe še nista znani.

Na fotografiji: Mitja Mlačnik, direktor podjetja Kuponko, in župan Matija Čakš med podpisom pogodbe za izvedbo prve faze.

 

VIR:SMARJE.SI