OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Sanjska ekipa karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Kozje, Savinjska regija


V soboto, 15. februarja 2020, so v Velenju potekale priprave širšega izbora otroške karate reprezentance Slovenije. V jesenskem delu so priprave potekale z najboljšimi karateisti iz naše države, na ta dan pa so podelili slovenske grbe in sprejeli v ožji izbor SLO reprezentance le tiste, ki so se na podlagi rezultatov pretekle sezone, dela in zavzetosti na pripravah ter po mnenju reprezentančnih trenerjev dokazali kot najboljši, delovni in perspektivni. Ti bodo imeli v mesecu maju čast v Beogradu zastopati Slovenijo na največjem otroškem karate tekmovanju, 25. Balkanskem prvenstvu za otroke. Karate klub Kozjansko in Obsotelje ima že vrsto let tudi tu svoje predstavnike, ki pa niso le izbrani in počaščeni z udeležbo na tem tekmovanju, temveč so med tistimi Slovenci, ki  že nekaj let zapored osvajajo tudi najvišja mesta, prav tako medalje. Preteklo leto je Grega Zbil postal balkanski podprvak, predpreteklo je Luka Bele osvojil tretje mesto, v letu 2016 je Žan Luka Lesnika po repasažu osvojil končno peto mesto, prav tako se je Vinku Juraju za las izmuznila medalja za tretje mesto v letu 2019, ob tem pa sledi še cel niz rezultatov do petega mesta, kar na tako velikem tekmovanju v tako močni konkurenci tudi ni mačji kašelj.

Grb in sprejem v otroško karate reprezentanco je letos pridobilo rekordno število, kar šest naših karateistov, ki prihajajo iz občin Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek, in to so Tilen Prah, Leon Sodin, Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele, ki bodo opravili 7 nastopov, saj Luka Bele zastopa državo v obeh kategorijah, katah in športnih borbah. To je za klub vsekakor potrditev in merilo,  da delamo dobro, strokovno in maksimalno predano. Vse pa je plod naše lastne šole karateja.

Čestitke vsem izbranim, ki pa se vsekakor zavedajo, da so si odprli vrata, kjer se bodo lahko pomerili z najboljšimi vrstniki celega Balkana.

Miha Romih, glavni trener

 

VIR: KOZJE.SI