Skok v poletje, Velenje, Savinjska regija - savinjska.info

Skok v poletje, Velenje, Savinjska regija

S sklopom prireditev Skok v poletje bomo uradno odprli kopalno sezono na Velenjski plaži. Od petka, 21. junija, pa vse do nedelje, 23. junija, se bodo na Velenjski plaži odvili raznovrstni dogodki. Tudi letos bomo na Velenjski plaži nudili brezplačno kopanje, brezplačno uporabo vodnih igral, brezplačno parkiranje, mnoge dogodke in koncerte, ‘pljusk’ v jezero, bogato gostinsko ponudbo in še številne druge aktivnosti.

Mestna občina Velenje, Savinjska regija, s številnimi soorganizatorji v okviru letošnjega, tradicionalnega, že tretjega zapovrstjo Skoka v poletje zagotavlja še bolj bogat in raznovrsten program z glasbo, kulinariko, športom, zabavo in dobrodelnostjo.

Letos se nam je na novo pridružilo Glasbeno društvo Overload, ki bo v petek, 21. junija, od 17. do 2. ure za vse ljubitelje elektronske glasbe pripravil Overlake Festival 2019. Člani Kluba vodnih športov Velenje pa bodo že tradicionalno pri čolnarni ob 21. uri s spustom svečk na gladino jezera obeležili kresno noč.

Sobota, 22. junija, je rezervirana za največji in najbolj atraktiven ‘pljusk’ v Velenjsko jezero. Že od 10. ure dalje bomo obiskovalcem omogočali raznolike brezplačne športne aktivnosti (odbojko na vodi, hojo po vodni gladini, slip’n slide tobogan s skakalnico v jezero, skakalnico v vodo za skoke s skejti, skiroji, kolesi in drugimi ‘koleščkastimi’ rekviziti); člani akrobatske skupine Dunking Devils pa bodo podirali rekord skakalnice. Rampi bosta obiskovalcem plaže na voljo cel vikend (že v petek popoldan in tudi še v nedeljo cel dan). Sobotni žur se začne ob 20. uri z razglasitvijo zmagovalcev Pljuska in nadaljuje s koncertom skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani.

Tudi nedelja, 23. junija, bo polna dogajanj. Beach food festival bo vse od 11. pa do 21. ure ponujal poletne okuse številnih slovenskih kulinarikov. V okviru dobrodelne akcije Odreži drugačnost bodo tudi letos frizerji iz celotne Slovenije zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen. V nedeljo zbrana dobrodelna sredstva bo Mestna občina Velenje, tako kot lani, podvojila in tako povečala izkupiček sredstev namenjenih Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje za obnovo ter ureditev previjalnice ter Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Ob 19. uri bomo razglasili skupno višino zbranih sredstev in takrat bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič institucijama tudi simbolično podelil ček. Sledil bo koncert Luke Basija in Ines Erbus.

Mestna občina Velenje za vzdrževanje Velenjske plaže, ki v času kopalne sezone privabi več kot 100.000 obiskovalcev, namenja letno 160.000 evrov. Redno izvajamo tudi monitoring jezerske vode. Rezultati prve letošnje analize kopalne vode Velenjskega jezera pri čolnarni s 1. 6. so pokazali, da je voda primerna za kopanje.

Na izboru Naj kopališče 2018, ki vsako leto poteka v organizaciji RTV Slovenija (na večih radijskih postajah po vsej Sloveniji v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija), je v kategoriji Naravna kopališča Velenjska plaža zasedla prvo mesto.

Poletje se začne na Velenjski plaži! Vabljeni!

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

 

VIR:VELENJE.SI