fbpx

Slovenci v napeti končnici tesno izgubili z Latvijci

Kot piše ZURNAL24.SI:

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na predzadnji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2020 v Valmieri izgubila proti Latviji s 24:25 (10:14). Slovenija se bo v nedeljo, 16. junija, v Kopru pomerila z Estonijo. Slovenski rokometaši so si že pred gostovanjem v Latviji izborili nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 10. in 26. januarjem prihodnje leto v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem, v svoji predzadnji tekmi v kvalifikacijski skupini 4 pa so po dveh zmagah nad Nizozemci ter po enem nad Estonci in Latvijci doživeli prvi poraz.

Za izbrance selektorja Veselina Vujovića današnji poraz ni bil usoden, so pa zapravili idealno priložnost, da si izborijo boljše izhodišče na žrebu skupin za EP, ki bo 28. junija na Dunaju. Slovenija bo zadnjo tekmo igrala v nedeljo, 16. junija, ko se bo v Kopru pomerila z Estonijo. Vujović je v začetno postavo uvrstil vratarja Urha Kastelica, krilna igralca Blaža Janca in Darka Cingesarja, zunanje igralce Boruta Mačkovška, Roka Ovnička in Jureta Dolenca ter krožnega napadalca Mateja Gabra.

Ti so v obrambi glavno pozornost namenili domačemu velikanu Dainisu Krištopansu, enemu najbolj dominantnih rokometašev v zadnjih letih in članu Vardarja iz Skopja, letošnjemu presenetljivemu zmagovalcu zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu, a ta je bil za njih nerešljiva uganka. Po zgolj desetih minutah igre je njihov zaostanek znašal tri gole (2:5), premika na bolje niso prinesle niti Vujovićeve menjave in nekatere korekcije na taktičnem področju.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:ZURNAL24.SIAVTOR:Ž. J., STA – FOTO:EPA

Inline
Inline