Slovenski odbojkarji brez možnosti proti svetovnim prvakom - savinjska.info

Slovenski odbojkarji brez možnosti proti svetovnim prvakom

Kot piše VECER.COM:

Že po petkovem porazu z 0:3 proti Francozom je večji del upanja izpuhtel, zmaga s 3:0 nad Tunizijo ga ni kaj prida okrepila. Bilo je namreč jasno, da je za zgodovinski prvi preboj moške odbojkarske reprezentance na olimpijske igre v nedeljo dvakratne zaporedne svetovne prvake Poljake treba premagati s 3:0, ob tem pa še doseči vsaj 17 točk več. Izkazalo se je res za misijo nemogoče.

Na začetku je varovancem selektorja Alberta Giulianija še kazalo dobro. Odvzeti niz (25:21) najboljši ekipi sveta pred 11.500 njenimi navijači v razprodani Ergo Areni v Gdansku ni mačji kašelj. A že v drugem nizu, ki so ga Poljaki dobili s 25:23, je postalo jasno, da so vozovnice za Tokio njihove. Draž dvoboja je hitro splahnela, tudi po zaslugi poljskega selektorja, sicer Belgijca Vitala Heynena. Ta je na igrišče poslal svojo drugo postavo, ki pa je proti udarni slovenski le še dokazala, kako širok spekter vrhunskih odbojkarjev ima dežela svetovnih prvakov.


S 25:23 in 25:21 so zaključili dvoboj in poskrbeli, da je njihova reprezentanca brez ene same izgubljene točke osvojila olimpijski kvalifikacijski turnir. Slovence so pokopale predvsem napake pri začetnem udarcu, elementu, v katerem so blesteli v uvodnem nizu. Z 20 točkami se je najbolj izkazal Klemen Čebulj, s 13 točkami sta sledila Tonček Štern in Alen Pajenk, enajst jih je dosegel Tine Urnaut.

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Zoran Mijatovič – FOTO:FIVB

X