Sprejem za Ilko Štuhec na Trgu Leona Štuklja v torek, 2. aprila

Kot piše VECER.COM:

Mestna občina Maribor bo organizirala sprejem za svetovno prvakinjo in najboljšim trem športnim šolam podelila priznanja.

Sprejem za najboljšo slovensko alpsko smučarko minule sezone bo torek, 2. aprila, ob 16.30 na Trgu Leona Štuklja. Ob tem bo kot spremljevalni program potekala podelitev priznanj najboljšim trem športnim šolam za leto 2018, za zabavo pa bo poskrbela glasbena skupina Karneval band.

Ilka Štuhec, ki je pred dnevi naznanila prekinitev sodelovanja z Anjo Šešum in Grego Koštomajem, je v minuli sezoni znova postala svetovna prvakinja v smuku in zmagala na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni. Na stopničkah je bila tudi na smukih v Cortini d’Ampezzo, kjer je bila druga in tretja.

V karieri ima Mariborčanka skupaj 17 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, od tega devet zmag. S petimi smukaškimi zmagami je najuspešnejša Slovenka med moškimi in ženskami.

Po svetovnem prvenstvu je s sezono končala po padcu 23. februarja. Do odstopa in poškodbe je v svetovnem pokalu zbrala 507 točk.

VIR: VECER.COMAVTOR: M.D.FOTO: IGOR NAPAST