Število pacientov v bolnišnicah spet začelo naraščati! - savinjska.info

Število pacientov v bolnišnicah spet začelo naraščati!

Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Sedemdnevno povprečje okužb 780. V obalno- kraški regiji je ta pojavnost petkrat večja kot v Posavju, ki se trenutno ponaša z najboljšim epidemiološkim stanjem v državi.

V četrtek so ob 5435 PCR testih potrdili 881 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih PCR testov je po vladnih podatkih 16,2 odstotka. “To povprečje je nekoliko manjše kot včeraj in prejšnji dan,” je na novinarski konferenci dejala vladna govorka.

Direktor NIJZ pozneje opozoril, da so trendi nekoliko slabši in državljane pozval, da se držijo ukrepov, da lahko šole ostanejo odprte. “Morda prehajamo v nov val,” je dodal.

Glede na včeraj potrjene okužbe izstopajo naslednje občine: Celje 34, Žalec 23, Velenje 19, Dravograd in Šentjur 14, Ilirska Bistrica in Kočevje 13, v Domžalah 13, v Kamniku 28, v Kranju 28, Radovljica 16, Škofja Loka 14, Novo mesto 20, Trbovlje 16. V Izoli je bilo včeraj potrjenih 17 novih okužb, v Kopru pa 28. V Ljubljani 97, v Mariboru pa 31.

Bolnikov nekoliko več “Žal moramo danes poročati o povečanju števila COVID-19 pacientov v naših bolnišnicah, tam se danes zdravi deset pacientov več kot včeraj,” je še poudarila vladna govorka.


Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 521 bolnikov, 85 bolnikov pa potrebuje intenzivno nego. “Še vedno sicer opažamo trend padanja bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, čeprav se je včeraj število teh bolnikov nekoliko povišalo.”

Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Sedemdnevno povprečje okužb 780. Država še vedno obarvana v oranžno. Dve regiji sta sicer v rumenem, vendar zgolj za ukrepe, ki so v pristojnosti Ministrstva za gospodarstvo. Gre za ponedeljkovo odprtje terase gostinskih lokalov, pa še ta ukrep velja le za en teden, je komentirala vladna govorka. 

Tedensko število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev Slovenije po statističnih regijah nam pokaže veliko razliko med epidemiološko najslabšo in najboljšo regijo. Slednja je tudi krepko pod slovenskim povprečjem. V obalno – kraški regiji je ta pojavnost petkrat večja kot v Posavju, ki se trenutno ponaša z daleč najboljšim epidemiološkim stanjem v državi.

 

 

VIR: VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE