OBČINE SAVINJSKE REGIJESLOVENIJA

Stolp na Rogli bo atrakcija za turiste, Zreče, Savinjska regija

Kot piše VECER.COM:

Prihodnji teden naj bi postavili temelje, sredi meseca pa bodo začeli sestavljati stolp s potmi. Avgusta najverjetneje že sprehod med krošnjami.

Ob vse prej kot primernem vremenu so na Rogli, Savinjska regija, postaviti temeljni kamen za njihovo bodočo atrakcijo, ki bo po pričakovanjih tujega investitorja, podjetja Zažitkova akademie (ZAK) na Roglo privabila okoli 200 tisoč obiskovalcev letno.

Pot med krošnjami, dosedaj edinstven projekt v Sloveniji, bo sestavljena iz poti ter stolpa. Prvi del poti bo dolg približno 560 metrov in visok 20 metrov. Sam stolp bo visok 35 metrov, njegova notranja pot bo merila 440 metrov. Iz stolpa bo nameščen tobogan, s katerim se bodo obiskovalci lahko spustili nazaj do poti in od tam do izhoda s trgovino s spominki. Vse bo narejeno iz lesa, vendar ne slovenskega. “To pa zato, ker potrebujemo hlodovino posebne velikosti, ki jo je zelo težko dobiti. Les tako prihaja iz različnih držav,” še opisuje investitor. Koliko bo stala vstopnica za obisk poti, ki bo dostopna tudi invalidom, še ni dorečeno, okvirno pa naj bi odrasli za vstop odšteli 10 evrov.

Preostanek članka in ostale fotografije si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Rozmari Petek – FOTO:ERLEBNIS AKADEMIE