SUM NA KORONAVIRUS: Informacija ob današnjem dogodku o zaprtju trgovine Mercator Zreče - savinjska.info

SUM NA KORONAVIRUS: Informacija ob današnjem dogodku o zaprtju trgovine Mercator Zreče

Spoštovani,

Posredujem informacijo ob današnjem dogodku o zaprtju trgovine Mercator Zreče;

Enoto NMP Slovenske Konjice je bila  danes okrog 14.00 ure aktivirana na intervencijo zaradi klica osebe s bolečino prsnem košu, s spremljajočo rahlo povišano telesno temperaturo in kašljem. Oseba sicer neposrednega stika z okuženo osebo s COVID-19 ni navajala, prav tako oseba ni bila na potovanju v tujini. Zaposlena v administraciji trgovine. Oseba je bila obravnavana v skladu s protokolom obravnave bolečine v prsnem košu in protokolom obravnave osebe s sumom na okužbo s koronavirusom.

Na samem kraju je ekipa NMP poleg zdravstvene obravnave izvedla prezračevanje prostorov, razkuževanje okolice, ostalemu osebju so bila podana navodila. Oseba je bila pripeljana na zdravljenje ,kjer bodo opravili tudi testiranje na okužbo s koronovarisom in kjer bo oseba sprejeta v nadaljnjo obravnavo zaradi osnovnega problema (bolečine v prsnem košu).

OŠCZ občine Zreče je bil seznanjen z dogodkom in postopki. Župan je odredil zaprtje trgovine Mecator  Market Zreče, z dnem 18.03.2020 od 16.00 dalje do preklica.

Aktivirana je bila enota GEŠP iz PGD Zreče, ki je izvršila dekontaminacijo prostora.


V primeru pozitivnega rezultata testa stopimo v kontakt z zaposlenimi in se jim odredi 14 dnevno samoizolacijo.

Zreče, 18.3. 2020/ 17.15

Poveljnik OŠCZ:

Emil Mumel

 

VIR: ZRECE.SI