OBČINE SAVINJSKE REGIJE

Svečana predaja igral v uporabo, Tabor, Savinjska regija

V letu 2020 se je Občina Tabor uspešno prijavila na razpis Zavarovalnice Triglav d.d. v zvezi s financiranjem nakupa igral v višini 3.000,00 EUR.

V ta namen nam je zasebni izdelovalec  Rok Pošebal s.p.  izdelal štiri igrala: leseni vlak, dvojno in enojno gugalnico ter igralno hišico s toboganom, ki so bila v letošnjem letu postavljena delno na igrišču Razgan, delno pa ob šolskem igrišču.

Vse igrala so bila pred prvo uporabo v skladu z veljavnimi standardi pregledana s strani  Inštituta Isera d.o.o. iz Celja.

V sredo, 15. septembra  2021, je pri igrišču POŠ Tabor potekala krajša svečanost, na kateri smo igrala tudi uradno predali v uporabo. Pozdravnemu govoru župana Marka Semprimožnika je sledil govor vodje predstavništva velenjske enote zavarovalnice Srečka Potočnika. Za program so poskrbeli otroci Vrtca Tabor in POŠ Tabor. Sledila je manjša vitaminska pogostitev s sadjem in vodo, da so se vsi nastopajoči na ta lep in zelo topel septembrski dan lahko osvežili.

Na veliko veselje otrok se je ves čas dogodka med njimi sprehajala atraktivna maskota zavarovalnice  kuža Pazi, ki jih je skozi mimiko osveščal glede varnosti v prometu.

 

VIR: OBCINA-TABOR.SIAVTORICA: Saša Zidanšek Obreza – FOTO: OBCINA-TABOR.SI