"Takšni lahko premagamo čisto vse ekipe" - savinjska.info

“Takšni lahko premagamo čisto vse ekipe”

Kot piše VECER.COM:

S povišano temperaturo je slovenski kapetan Tine Urnaut pomagal odrezati bolgarske noge, a proti Rusom bo treba najti še več rezerv v igri

Ne le, da je 31-letni koroški sprejemalec že desetletje eden najpomembnejših odbojkarjev slovenske reprezentance z doprinosom na igrišču. Na soigralce ima tudi velik psihološki vpliv. To je bilo najbolj očitno na tekmi proti Severni Makedoniji, ko je s prihodom na igrišče vsaj za kratek čas preporodil ekipo. S svojim profesionalnim pristopom in globokim razmišljanjem o igri je hvaležen sogovornik tudi za novinarje. Čeprav je dvoboj z Bolgari je oddelal z virozo, si je vzel čas za vsa vprašanja in odgovore po eni najboljših in pred eno najpomembnejših tekem slovenske odbojkarske reprezentance, v kateri ima vlogo kapetana.

O zadnji, morda najboljši tekmi Slovenije na prvenstvu

“Prvi niz smo dokaj dobro odigrali. Morda smo storili kakšno napako preveč. Dobil sem eno žogo, s katero bi lahko zaključil prvi niz in bi bilo vsega konec. Žal sem storil napako. Morda smo tudi zato izgubili uvodni niz. A ne glede na to smo naslednje tri odigrali bolje. Dokazali smo, da se borimo od prve do zadnje točke in na koncu suvereno zmagali.”

O odločilnem momentu tekme

“Na začetku drugega niza, ko je Čebulj pri 6:2 prišel na vrsto za servis, smo dobro ustavili njihovega glavnega napadalca Sokolova. S tem so imeli Bolgari težave, ostali napadalci niso mogli zaključiti akcij. Tako smo jim porezali noge in si ustvarili pet točk prednosti. Oba nadaljnja niza smo podobno speljali in tekmo pripeljali do konca.”

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR:VECER.COMAVTOR: Zoran Mijatovič – FOTO:ROBERT BALEN