Ukrepi za zaposlene v državni upravi zbrani na enem mestu

Na Ministrstvo za javno upravo smo vzpostavili spletno stran, na kateri so na enem mestu zbrani ukrepi za zaposlene v državni upravi v času epidemije. Vsi ukrepi so naravnani v smer zagotavljanja delovanja informacijskega sistema državne uprave ter ohranjanja kapacitet upravljanja v nastalih razmerah.

Zaradi epidemije COVID-19 je ovirano tudi poslovanje državnih organov. Direktorat za informacijsko družbo in informatiko na Ministrstvu za javno upravo, ki je pristojno za centralno upravljanje informacijsko komunikacijske tehnologije v državni upravi, v nastalih razmerah izvaja le nujne naloge in skrbi za nemoteno delovanje kritičnih storitev, ki so pomembne za izvajanje ključnih funkcij države.

Direktorat je vzpostavil posebno spletno stranna kateri so dostopna pomembna obvestila in informacije za uporabnike informacijskega sistema državne uprave v času izrednih razmer. Namen spletne strani je enotno informiranje zaposlenih na delovnih mestih in tistih, ki delajo od doma. Objavljene so vse informacije o zagotavljanju oddaljenega dostopa pri delu od doma, uporabi videokonferenčnih sistemov, podpori uporabnikom ipd. Vsebina se bo sproti dopolnjevala, zato priporočamo da spremljate nove objave.

Povezava na stran.

 

VIR: GOV.SIFOTO: GOV.SI