Uvodni sestanek z izvajalci šolskih prevozov, Šoštanj, Savinjska regija - savinjska.info

Uvodni sestanek z izvajalci šolskih prevozov, Šoštanj, Savinjska regija

Nezadržno se bliža začetek šolskega leta, nanj se pripravljamo tudi na Občini Šoštanj, Savinjska regija. Vsako leto pripravimo uvodni sestanek z izvajalci šolskih prevozov, na katerega povabimo tudi predstavnike šole, policije, medobčinskega redarstva in sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Kljub temu da je Občina Šoštanj letos izvedla novo javno naročilo in podpisala nov štiriletni okvirni sporazum, bistvenih sprememb ni. Glavni izvajalec je podjetje APS, d. d., s partnerjem Nomagom, d. o. o., in podizvajalci Edijem Ovčjakom, s. p., Jožefom Mazejem, s. p., Rudolfom Vrčkovnikom, s. p., in Romanom Streharjem, s. p.. Vsi so v preteklosti že prevažali šoštanjske šolarje, tako da to področje odlično poznajo in se zavedajo odgovornosti.

Šolski prevozi se izvajajo na 13 relacijah, cene za posamezni km se gibljejo od 1,78 EUR brez DDV (Bele Vode) do 11,11 EUR brez DDV (Topolšica), povprečna cena pa je 3,56 EUR brez DDV na km. Letno nameni Občina Šoštanj za šolske prevoze 525.000 EUR z DDV. Najbolj kompleksno progo prevozijo vozila, ki 25 otrok vsak dan peljejo v Velenje na Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje (CVIU). Dnevno izvajalci šolskih prevozov prepeljejo 710 km, od tega vozila za CVIU 220 km.

Župan Darko Menih je v uvodnem pozdravu izpostavil predvsem varnost šolarjev in ostalih udeležencev v prometu.

Šoštanjsko šolo obiskuje 779 učencev, od tega jih je dobrih 56 % vozačev.

 

VIR:SOSTANJ.SI