Uvodno srečanje Šmarške akademije, Šmartno ob Paki, Savinjska regija - savinjska.info

Uvodno srečanje Šmarške akademije, Šmartno ob Paki, Savinjska regija

Občina Šmartno ob Paki, Savinjska regija, je za društva in vaške skupnosti v občini v letu 2019/2020 začela z mini izobraževalnim programom Šmarška akademija, katere cilj je spodbuditi še več sodelovanja med društvi in omogočiti organizacijam in posameznikom nadgradnjo obstoječih znanj. Prvo srečanje je potekalo v četrtek, 28. 11. 2019, v prostorih MC ŠOP in udeležilo se ga je 28 predstavnikov različnih društev in organizacij znotraj občine. Velika udeležba je dokaz, da dobre volje in energije po ustvarjanju v občini ne manjka.

Tokrat je srečanje potekalo v obliki interaktivne delavnice imenovane Šmarška kavarna, ki jo je vodila Edita Gabrič Zager, tudi idejni vodja projekta. Za različnimi omizji so tako udeleženci v točno določenem času debatirali na različne teme, kot so izzivi in potenciali za društva in organizacije v občini, aktivacija mladih, oblike sodelovanja in dobre prakse, ter projekti za 2020 in naprej. Udeleženci so debatirali na vsako temo, na koncu pa predstavili skupne ugotovitve. Vsi so se strinjali, da ima Občina Šmartno ob Paki velik potencial za razvoj turizma in da imamo veliko ponudbo dogodkov, ki jih prirejajo različne organizacije, manjka pa jim boljša koordinacija, ki bi jih vse boljše in učinkoviteje povezala, ter boljša promocija.

Župan Janko Kopušar, ki je ves čas bil prisoten na delavnici, je bil vesel odziva društev, saj so prvič na delavnici in v takšnem številu zbrali društva v občini ter jim tudi tako ponudili prostor za izmenjavo mnenj. Zaveda pa se tudi odgovornosti in domače naloge, ki so si jo naložili vsi udeleženci, da bodo še naprej ustvarjali za dobro občine in da bodo jutri vsi še boljši.


Program bo v januarju imel naslednje srečanje, kjer bodo gostili strokovnjakinjo za digitalni marketing, Biserko Kisić, ki jim bo zaupala, kako lahko društva družabna omrežja izkoristijo za boljšo promocijo dogodkov.

 

VIR: SMARTNOOBPAKI.SI