V Celju in Laškem bomo gostili mladinsko rokometno svetovno prvenstvo za dekleta U-20

Celje, 16. junij 2022 – V Celju smo predlani gostili Evropsko nogometno prvenstvo U-21, lani mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19, zdaj pa se pripravljamo na prihod najboljših mladih rokometašic s celega sveta. Od 22. junija do 3. julija bomo skupaj z Laškim gostili mladinsko rokometno svetovno prvenstvo za dekleta U-20. Odločitev krovne Svetovne organizacije IHF, ki je med vsemi kandidati za to pomembno športno tekmovanje izbrala Slovenijo ter mesti Celje in Laško, je za nas velika čast in dobra priložnost za promocijo. 
 
 
Predstavilo se bo 32 reprezentanc z različnih kontinentov, tekme pa bodo v celjskih dvoranah Zlatorog in Golovec ter v laški dvorani Tri lilije. Verjamemo, da se bodo tekmovalke, trenerji in ostali člani ekipe pri nas dobro počutili in da si bodo v prostem času ogledali naše mesto z okolico.  Svetovno rokometno prvenstvo nestrpno pričakujemo in se ga veselimo. 
 
Celje je namreč  izrazito športno mesto in se lahko pohvali z odlično urejeno športno infrastrukturo, vrhunskimi športniki in srčnimi navijači. Ravno celjski rokomet je med kolektivnimi športi zelo uspešen. Lani smo praznovali 75 let rokometa v Celju in Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki je s svojo zgodovino in dosežki postal pomemben ambasador našega mesta. Da bi za razvoj rokometnega športa zagotovili vrhunske pogoje, smo leta 2004 zgradili dvorano Zlatorog, kjer bo tudi finalni del mladinskega rokometnega svetovnega prvenstva za dekleta.
 
V Celju smo v preteklosti uspešno gostili že pet velikih rokometnih evropskih tekmovanj. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje pa je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17, lani pa smo gostili mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19. Vedno z veseljem in ponosom ter veliko mero odgovornosti gostimo odlične športnice in športnike.
 
V našem mestu deluje več kot 80 športnih klubov in društev, ki  že vrsto let veliko pozornosti namenjajo vzgoji mladih vrhunskih športnikov, skrbijo za rekreacijo odraslih ter prostočasno vadbo predšolskih in šolskih otrok ter mladine. V Mestni občini Celje si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi imeli člani športnih društev dobre pogoje za treninge, zato vsako leto vlagamo v razvoj infrastrukture in jim pomagamo s finančnimi spodbudami. Preko javnega razpisa smo lani 70 športnim društvom iz proračuna namenili 877.500 evrov. 150.000 evrov smo razdelili preko javnega razpisa za financiranje promocije Mestne občine Celje skozi šport. Tudi letos športnim društvom preko obeh razpisov namenjamo enak znesek. 

Ihf womensu20 1 1