V Celju so postavili že tretjo klop prijateljstva, Savinjska regija - savinjska.info

V Celju so postavili že tretjo klop prijateljstva, Savinjska regija

Celje je dobilo že tretjo klop prijateljstva. Potem ko smo sredi septembra na pobudo Humanitarnega društva Enostavno pomagam postavili klopi prijateljstva pred OŠ Lava in enoto Iskrica Vrtca Zarja, smo jo danes še pred OŠ Frana Kranjca.

Klopca 1Ravnateljica Danica Šalej je nove pridobitve v Tednu otroka zelo vesela. »V času digitalne dobe so med nami učenci, ki si želijo prijateljstva in pogovora v živo. Potrebujejo kakšno spodbudno besedo ali besedo tolažbe. Želimo, da bo klop spodbudila učence k medsebojni komunikaciji in pomoči«, je povedala ravnateljica Šalejeva.

Tudi na Mestni občini Celje smo navdušeni nad idejo Humanitarnega društva Enostavno pomagam, saj klopi prijateljstva podpirajo in spodbujajo prijateljstvo, spoznavanja in socialno povezovanje otrok. Številni otroci so pogosto odtujeni od vrstnikov zaradi lastne sramežljivosti ali odnosa drugih. Klop prijateljstva k pomoči takšnim vrstnikom spodbudi sočutne otroke. Klopi namreč nikoli ne zapustiš sam, temveč z novim prijateljem. Klop je namenjena vsem otrokom za nadaljnji proces razvijanja socialnih veščin.


Klopca 2

Na Mesti občini Celje verjamemo, da je na klopcah pred OŠ Lava in vrtcem sedelo že veliko otrok, da so se igrali, se pogovarjali in si tudi kaj zaupali. Kot je danes na postavitvi tretje klopi dejal podžupan Vladimir Ljubek, so otroci zelo iskreni. Vedno odkrito in neposredno povedo, o čem razmišljajo in kakšno je njihovo mnenje.

»S svojo iskrenostjo nas pogosto spravijo v zadrego. Prepričan pa sem, da bi bil svet veliko lepši, če bi iskrenost – to čudovito človeško vrlino – ohranili za vse življenje. Verjamem, da bo tudi ta klop prijateljstva, ki jo danes postavljamo, slišala mnoge skrivnosti, ki si jih bodo otroci zaupali. Ustvarili bodo neprecenljive spomine na prve prijatelje in prve ljubezni. Britanski skladatelj Joseph Parry je nekoč dejal: »Sklepaj nova prijateljstva, a ohrani stara. Prva so srebrna, druga so zlata!««, je dejal podžupan Vladimir Ljubek.

Klopca 3