V Lidlovih trgovinah košare za zbiranje hrane za živali v stiski - savinjska.info

V Lidlovih trgovinah košare za zbiranje hrane za živali v stiski

V Lidlu Slovenija zadnja leta z različnimi aktivnosti obeležujejo 4. oktober, svetovni dan živali. Tako bo v vseh 60-ih Lidlovih trgovinah tudi letos. Vse od 15. septembra do 30. oktobra 2020 bo potekala zbiralna akcija hrane za organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali. Z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj ter na svojih družbenih omrežjih bodo izvajali izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva in razbijali stereotipe o živalih iz zavetišč.

Že tradicionalno v Lidlu Slovenija ustvarjajo dobrodelne Korake za tačke in tako skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. V Lidlovih trgovinah po Sloveniji so z zbiralno akcijo hrane za živali začeli danes, 15. septembra. Vse do 30. oktobra 2020 bodo lahko kupci ob izhodu iz trgovine prispevali hrano za živali, ki jo bodo prejela lokalna društva za zaščito živali. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali.

Že tradicionalno so se povezali tudi z Zavodom Naš kuža in priljubljenim spletnim portalom Pes moj prijatelj. Skupaj bodo skrbeli za izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva, razbijali stereotipe o živalih iz zavetišč in brezdomnim živalim tudi poskušali najti dom.

Tudi letos je aktivna SMS linija, preko katere je mogoče nameniti donacijo organizacijam za zaščito živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. Vsakdo lahko pomaga že zdaj, s SMS sporočilom in ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na 1919.*

Več o družbeno odgovornemu projektu Koraki za tačke preberite na spletni strani www.boljsi-svet, kjer najdete seznam lokalnih društev in organizacij, ki skrbijo za brezdomne živali in v kateri Lidlovi trgovini lahko prispevate za pomoč živalim pod njihovim okriljem.


Ustvarimo boljši svet je trajnostna pobuda Lidla Slovenija, s katero želijo s pozitivnim zgledom k ustvarjanju boljšega sveta spodbujati tudi svoje zaposlene, poslovne partnerje, kupce in širšo družbo. Vsako leto podpirajo številne organizacije in projekte s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in živalim. Več na www.boljsi-svet.si.

* Vašo donacijo preko SMS sporočil lahko prispevate med 15. septembrom in 30. oktobrom 2020.  Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na www.nevergiveup.si.

LOKACIJE ZBIRALNIH KOŠAR PO SLOVENIJI: PDF

VIR: LIDL SLOVENIJA