Vedno več ponudnikov domačih dobrot na tržnici, Gornji Grad, Savinjska regija

V sredo, 26. junija, so v Gornjem Gradu, Savinjska regija, uradno predali namenu tržnico, prostor in ponudnike na tržnici je blagoslovil domači župnik Ivan Šumljak. Naša mala tržnica, kot so jo poimenovali, je prostor dobila v samem središču Gornjega Grada. Iz lesa lepo izdelan prostor, zgrajen okrog veličastne lipe, bo odslej gostil ponudnike domačih proizvodov, ob njej pa je tudi prostor za avtomate s ponudbo domačih kmetij. Za sproščeno počutje sta na otvoritvi na harmoniko zaigrala Vojko Zavolovšek in Klemen Lamprečnik.

Stalni ponudniki iz gornjegrajske občine, ki lahko prostor uporabljajo brezplačno, so se ob tej priložnosti predstavili in opisali svojo ponudbo. Domače dobrote na tržnici nudijo Mama Katka, Ivica Pustoslemšek, Kmetija Petek, Boštjan Slapnik, med in medene izdelke pa Matej Krebs. Vsi so ob otvoritvi pripravili pokušino svojih izdelkov, skupaj z županom Antonom Špehom pa so slavnostno prerezali trak.

Gornjegrajska tržnica je delovala že kar nekaj časa le streljaj od nove lokacije. Ponudniki so to dejanje sprejeli z velikim zadovoljstvom, saj jih sedaj vedno čaka pripravljen prostor, na katerem lahko nudijo svoje domače dobrote. S prestavitvijo Turistično informativnega centra v zgornje nadstropje nekdanje trafike je tako zaokrožena celota ponudbe za turiste in domačine na enem mestu.

 

Tekst in foto: ŠS

 

VIR:GORNJI-GRAD.SI