Velenjski rokometaši v nedeljo začnejo letošnjo evropsko klubsko sezono - savinjska.info

Velenjski rokometaši v nedeljo začnejo letošnjo evropsko klubsko sezono

Rokometaši Gorenja so slabše startali v novo sezono, a direktor kluba Janez Gams kljub temu ne grozi, da bo sprožil alarm. “Naš trener je najboljša izbira,” vzame v bran Zorana Jovičića.

Je zmaga sredi tedna na domačem igrišču proti Kopru (37:32) v rokometni tabor Gorenja iz Velenja vrnila mir? Po treh porazih in eni sami zmagi so se že pojavili celo namigi po zamenjavi trenerja. Ti so se intenzivirali sedaj, ko je brez službe v Zagrebu ostal Branko Tamše – uspešen trener, ki je tesno vezan na velenjski klub. Velenjčane konec tedna čaka prvi dvoboj v evropskem pokalu EHF, ko v nedeljo potujejo v Šabac, k Metaloplastiki. Vse to so bile teme v razgovoru z direktorjem velenjskega kluba Janezom Gamsom. Bivši rokometaš Gorenja kake posebne nervoze zaradi slabšega starta že pred tekmo s Koprom ni čutil.

“Zaradi slabših predstav na začetku sezone sem bil predvsem – razočaran. To sredo pa se je bilo lepo vrniti v Rdečo dvorano, kjer v zadnjem času nismo niti trenirali. Veliko smo bili na gostovanjih in tudi to je eden od razlogov za slabši start. Sedaj smo premagali Koper, pri čemer me veseli predvsem naša hitra, sproščena igra v napadu,” uvodoma razmere v klubu razkriva Gams.

Gorenjska ekipa letos ni zadržala zmagovitega niza, ki jih je spomladi pripeljal do drugega mesta v državnem prvenstvu. Jih je zlomil psihični pritisk, saj so letos običajno v vlogi favoritov? “Letos igramo na precej višjem nivoju kot lani ob tem času. Morda je kak nosilec naše igre trenutno v slabši formi. Lani smo se nekajkrat izvlekli tudi s pomočjo sreče, letos pač ne. A tudi na tekmah, ki smo jih izgubili, je bila kvaliteta rokometa dobra in ljudje na tribunah so lahko uživali,” ugotavlja Gams.

Preostanek članka si lahko pogledate na tej POVEZAVI

 

VIR: VECER.COMAVTOR: Bojan Bauman – FOTO:PIXABAY