Veliki predpočitniški DOBRODELNI KONCERT Gimnazije Celje - Center - savinjska.info

Veliki predpočitniški DOBRODELNI KONCERT Gimnazije Celje – Center

Celje, 7. 10. 2019
Že dvanajsto leto zapored bosta Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center in Društvo GCC v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila veliki dobrodelni koncert, zbrana sredstva pa bodo namenili 9-letnemu Filipu, ki trpi za hudo obliko cerebralne paralize in skupaj z družino nujno potrebuje sredstva za drago operacijo v tujini ter terapije  

V sredo, 23. 10., bodo ob 11.00 v športni dvorani GCC številno občinstvo razveselili gostje s slovenskega glasbenega sveta in dijaki, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem. Tradicionalni dobrodelni koncert GCC je že več kot desetletje pomemben del utripa na šoli, ki se ponaša z nazivom Slovenske filantropije Junaki našega časa in kjer je solidarnost med mladimi trdna in zakoreninjena vrednota. V preteklih letih so sedanji, nekdanji dijaki in učitelji ter gostje in pokrovitelji s koncerti zbrali že več kot 60.000 EUR. Pomagali so žrtvam naravnih in prometnih  nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami. Ob tej pa na šoli vsako leto potekajo tudi druge humanitarne akcije, zelo razvejano pa je tudi prostovoljno delo.

Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. b-razred, pri akciji pa sodeluje celotna šola. Na koncertu so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Njihovemu vabilu k nastopu na koncertu so se odzvali pevka Rebeka Dremelj, legendarna zasedba GCC The Šlagers, glasbena skupina The Takeover, plesna skupina TBA, komedijant Gašper Bergant in tvirlingaš Tim Udovič.

»Mislim, da je že številka dvanajst, toliko let že namreč poteka dobrodelni koncert na naši šoli, dovolj zgovorna. Ravno ta podatek nam potrjuje slogan letošnjega koncerta – Še verjamem v sanje. Vesel sem, da na GCC še verjamemo v dobroto in empatijo do sočloveka. Letos je to mali Filip, ki potrebuje našo pomoč! Ves razred si šteje v čast, da lahko tovrsten dogodek letos organiziramo prav mi, še bolj pa smo veseli, da se je na naše povabilo odzvalo kar lepo število nastopajočih«  razlaga Aljaž Primožič, predstavnik letošnjih organizatorjev koncerta.

 »Hude ujme v naši regiji pred dobrim desetletjem so spodbudile takratni 4. c, da je na Dijaški skupnosti predstavil idejo o dobrodelnem koncertu. Ta je sedaj nepogrešljivi del humanitarnih akcij na šoli in nanj smo zelo ponosni saj aktivno povezuje šolo in lokalno okolje. V teh letih smo priskočili več kot 15 družinam, s koncertom pa krepimo tudi zavedanje o tem, da lahko pomaga prav vsak in da je namen še vedno pomembnejši od višine prispevka« je v obvestilu za javnost zapisala Marjana Turnšek, mentorica dijaške skupnosti.  

Ravnatelj GCC prof. Gregor Deleja, ki že od vsega začetka sodeluje pri organizaciji jesenskih dobrodelnih koncertov na šoli, poudarja pomen tovrstnega delovanja in možnosti, ki jih mora šolski prostor omogočati za spontano odzivanje na dogajanje v družbi. »Ponosni smo na naše mlade, ki se spontano odzivajo na tegobe družbe in imajo trdno izoblikovana mnenja ter stališča, ki pa jih starejši preredko slišimo. Zato naš dobrodelni koncert že dvanajsto leto zapored ni le humanitarna akcija, ampak tudi izjemna manifestacija aktivnega državljanstva, ki bi moralo biti nepogrešljivi del vsake šole. To je pravo, izkustveno učenje odgovornosti, ki oblikuje odlične mlade posameznike in posameznice, ki bodo nekoč vodili našo družbo

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet pri svojem delu trudi poudarjati tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, aktivno tutorsko in prostovoljsko mrežo, z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, v decembru pripravljajo posebno akcijo za bolne otroke in dobrodelno večerjo, dijaki pa sodelujejo tudi pri ekoakcijah, zbirajo star papir, tonerje in zamaške, vodijo akcijo Podari knjigo in učbenik ter se z različnimi projekti odzivajo na sprotne problematike v lokalnem okolju in svetu. Naslednja akcija bo na vrsti že novembra, ko bodo v sodelovanju z Društvom Humanitarček in barvanjem kamenčkov obeležili Mednarodni dan prijaznosti (13. 11.).

Fotoutrinki z lanskega dobrodelnega koncerta (arhiv GCC):

Dodatne informacije:
Aljaž Primožič, 4. b, aljaz.primozic123@gmail.com, 030 658 897
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, gregor.deleja@gcc.si, 041 708 945

 

VIR: GIMNAZIJA CELJE CENTER(Gregor Deleja)