fbpx

Vremenska napoved za Slovenijo, 16.3.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Popoldne se bo delno razjasnilo. Jutri bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod sončno. Krepil se bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne se bo delno razjasnilo. Razen na severovzhodu bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C.

Jutri bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, ponekod v hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v zatišnih legah severne Slovenije od -1 do 3, najvišje dnevne od 11 do 17, na vzhodu do 20 °C.

OPOZORILO

Zaradi sušnega vremena je na Primorskem velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

V nedeljo sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 km/h.

OBETI

V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo zjutraj ali zgodaj dopoldne od severa zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo na območjih z močnejšimi padavinami spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.

V torek bo še oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugozahodno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu, nov frontalni val pa je zajel Britansko otočje. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo povečini sončno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri se bodo oblaki na zahodu počasi gostili, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo sončno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje 
2019-03-16 13:32