Vremenska napoved za Slovenijo, 18.3.2019 - savinjska.info

Vremenska napoved za Slovenijo, 18.3.2019

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek

Dopoldne bodo padavine od severa zajele vso državo. Hladilo se bo, ponekod v notranjosti bo snežilo. Jutri bo suho vreme, od zahoda se bo delno zjasnilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo oblačno s padavinami. Po nižinah Primorske in v severovzhodni Sloveniji bo deževalo, drugod se bo meja sneženja ob močnejših padavinah spustila do nižin. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Popoldanske temperature bodo od 1 do 7 °C.

Jutri bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, dopoldne bodo rahle padavine tudi tam ponehale. Drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 °C.

OBETI

V sredo in četrtek bo povečini sončno. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Ponekod drugod bo pihal severovzhodni veter.


VREMENSKA SLIKA

Prek naših krajev se proti jugu pomika hladna fronta. S severovzhodnim vetrom priteka k nam precej hladnejši in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo oblačno s padavinami. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu burja.

Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas pretežno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v krajih južno od nas se bodo občasno še pojavljale padavine. Pihal bo vzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna burja.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje 
2019-03-18 10:31

X